• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FERMIER: APARIȚIA CORONAVIRUS ÎNTR-O FERMĂ DE ANIMALE ESTE CATASTROFALĂ!

  agrointeligenta.ro -

  Noul coronavirus bagă spaima și în crescătorii de animale! Fermierul Costel Caraș, cunoscut crescător de vaci din județul Ilfov, spune într-o postare pe pagina proprie de Facebook că o suspiciune sau chiar o confirmare a unui caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus COVID-19 într-o fermă de creștere a animalelor ar fi catastrofală având în vedere că angajații ar trebui să intre în carantină ceea ce ar duce la imposibilitatea de a duce mai departe activitatea în exploatație!

  ”CUM SE VA REZOLVA? CĂTRE AUTORITĂȚILE COMPETENTE. Fermierii din fermele de vaci de lapte vor avea de luat decizii extreme și au nevoie urgentă de poziția dumneavoastră oficială, fără povești, față de următoarea situație: într-o fermă de 100 – 1000 de vaci unul dintre angajați contractează coronavirus COVID-19 și este izolat. Restul angajaților din fermă intră în carantină la domiciliu pentru 14 zile. Cum se rezolvă problema mulsului, a hranei, a asistenței sanitar- veterinare, etc.? După 14 zile se constată ca și restul angajaților au contractat boala și nu mai pot veni la muncă. Cum am putea găsi rezolvare la această situație. Noi nu vedem niciuna. Dumneavoastră? Există vreo celulă de criză undeva, există cineva de specialitate în statul român care să vină cu o soluție într-o astfel de situație? Că s-au închis școlile e bine, că functionarii lucrează de-acasă e bine, că medicii de la spitalul Matei Balș și-au dat demisia pentru că nu li se mărește salariul e bine, că nu trebuie să mai ieșim pe drum e corect dar aici cum rezolvăm? E obligatoriu, prin lege și moral, ca vacile să mănânce, să fie îngrijite, asistate sanitar-veterinar și neapărat să fie mulse. Care ar fi soluția?”, a spus Caraș.

  Fermierii care îi urmăresc postările lui Costel Caraș s-au arătat la fel de îngrijorați. ”Și eu tot la asta m-am gândit, cine dă la vaci să mănânce, cine mulge, cum vindem laptele????? Asta nu e muncă de birou ca să îți iei concediu şi te reântorci peste 14 zile. Nu s-au gândit la asta, pentru ei conteaza doar corporațiile…nu noi”, a spus Radu Malan, un alt fermier.

  Reamintim că până astăzi, 11 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 33 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre aceștia 5 sunt declarați vindecați și au fost externați. Restul persoanelor purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

  Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

  Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! Un nou virus periculos a apărut în China! Se poate răspândi la oameni și are potențial pandemic! Subvenții APIA 2020, eșantionul de control. Adrian Pintea: ”Niciun fermier nu este exclus de la verificări!”

  Ultimele știri

  Ing. Vasile Iacob, TCE 3 Brazi: La noi în fermă domină produsele Bayer la toate culturile principale! Decizie pentru a-i ajuta pe fermierii care sunt în conflict cu primarii! Subvenții APIA 2020: Directorul ADRIAN PINTEA anunță primele PLĂȚI ÎN AVANS!

  Căutare în articole