Șef APIA: Fermierii nu trebuie să mai meargă la bancă pentru subvențiile APIA!
agrointeligenta.ro -Fermierii, scutiți de drumurile pe care trebuiau să le facă la bănci pentru subvențiile APIA. Conform directorului APIA Caraş-Severin, Dumitru Stepanescu, a fost găsită o modalitate de a nu mai aduce fermierii în băncile la care au conturile deschise spre a le fi eliberate adeverinţele necesare dosarului de subvenţie şi în urma discuţiilor purtate s-a găsit înţelegere la nivelul conducerilor acestora.
”Am fost sesizați de Prefectura Caraș-Severin că fermierii sunt nevoiți să se deplaseze la bănci pentru a obține adeverința de extras bancar care face dovada că au un cont bancar valid și APIA poate să îl ia în considerare fiind un document de maximă eligibilitate pentru aprobarea cererii. Am reușit să găsesc înțelegere la toți directorii de bănci din județul nostru și am stabilit că trimitem un fișier în care vor fi trecute datele de contact ale fermierului, nume, prenume, CNP, eventual adresă și contul care este înregistrat la APIA urmând ca în acest fișier cei de la bancă să verifice și dacă este același cont să-l certifice, iar dacă s-a schimbat să ne treacă în fișier contul care este acum valid. În acest fel îi ajutăm pe fermieri să nu se mai deplaseze la bănci”, a declarat șeful APIA Caraş-Severin, Dumitru Stepanescu pentru www.radioresita.ro.
Reamintim că în acest an completarea Cererii unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găseste în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență.
Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice către Centrele județene/locale APIA de care aparțin fermierii. Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 15 iunie 2020, în conformitate cu prevederile OMADR nr.89/ 03.04.2020 privind depunerea on-line a cererilor unice de plată aferente anului 2020.
Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.