• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii cu inimă mare sunt chitiți să facă bine și pe timp de criză!

    agrointeligenta.ro -

    Într-o perioadă în care majoritatea românilor își verifică propriile provizii pentru a calcula dacă au destul mâncare pentru următoarele săptămâni, în comuna Dascălu, județul Ilfov, fermierul Cristian Lungu și-a petrecut ziua de ieri într-o agitație de nedescris. Gândurile sale s-au îndreptat către copiii nevoiași din Valea Plopului, Prahova, acolo unde, atunci când l-au văzut, sute de perechi de ochișori și de voci micuțe l-au întrebat sfioase, fiecare cum a putut, dacă nu are ceva să le dea de mâncare.

    Citiți și: Apelul unui fermier: Copiii îngrijiți de preotul din Valea Plopului au nevoie de alimente!

    Am plâns. Da, am plâns pentru că ceea ce am găsit la Valea Plopului nu mi-a mai fost dat de mult timp să trăiesc ca și emoție. Aproape 800 de copii sunt toți în grija părintelui Niculae Tănase, a familiei sale și a asociației pe care preotul a fondat-o, iar în aceste zile, acolo este criză de alimente. Nu au ce mânca toți acei copii și nu vorbim despre produse de lux, de dulciuri, ci despre produse de bază. Când am văzut situația de acolo mi-am spus că nu pot să nu ajut cu toate forțele mele. Așa că astăzi am sunat pe toată lumea, am cerut ajutor tuturor celor care se pot implica. Am fost și refuzat, am primit mult mai multe mâini de ajutor. Pot să vă spun că dacă pe partea de industrie alimentară, domnul Minea de la Romalimenta m-a refuzat, de domnul Radu Timiș nu am dat la telefon, dar alții, precum Dragoș Frumosu de la Sindalimenta, mi-au promis că luni trimit alimente la Valea Plopului. Colectivul de la Romvac a strâns bani și am reușit să luăm legătura cu cei de la Institutul de la Brașov, să luăm cartofi, vom mai lua și ceapă și alte produse de bază”, ne-a povestit fermierul Cristian Lungu, cel care a inițiat, în aceste zile complicate, o adevărată acțiune de salvarea a comunității construite de părintele Tănase la Valea Plopului – Valea Screzii.

    Inițial, am aflat despre campania fermierilor prin giurgiuveanul Ștefan Muscă. La rândul său, acesta a răspuns apelului lansat de Cristian Lungu. Prin intermediul apelului făcut de Agrointeligența, au urmat fermierul Valentin Popa din Sohatu, Călărași și alți oameni cu inimă mare. ”M-am implicat foarte mult, dar am fost și mișcat de modul în care mulți fermieri mi-au răspuns apelului. Cei mai mulți mi-au spus că se vor organiza pentru luni și le-am spus tuturor că nu trebuie să ajute cu bani, ci cu produse, să ne vorbim să luăm ce le trebuie acelor copilași. Am apelat inclusiv la domnul Petre Daea care mi-a promis că va lua legătura cu o fabrică de conserve din Maramureș. De astfel de sprijin este nevoie – alimente de bază, legume, fructe, conserve, ulei, alimente care se țin. Am primit inclusiv sprijin de la un mare retailer, pot să îi spun numele – Carrefour, care, prin magazinul de lângă Corbeanca-Balotești condus de domnul director Ionuț Nițoi, va trimite un transport la Valea Plopului”, ne-a mai spus fermierul din Dascălu.

    Prin intermediul Agrointeligența aș dori să fac un apel și către colegii fermieri din alte zone ale țării. Situația de la Valea Plopului nu este singulară, sunt astfel de sate, de comunități nevoiașe în fiecare județ. Nu putem să nu îi ajutăm pe cei din jurul nostru, mai ales acum, în aceste zile complicate”, a mai transmis fermierul Cristian Lungu.

    Astăzi, duminică, 15 martie, primii fermieri care au sărit în ajutorul comunității de la Valea Plopului au ajuns în sat încărcați mai ceva ca Moș Crăciun. Valentin Popa împreună cu Iulian Răducanu au îndesat în mașini câte alimente au putut pentru a le duce copiilor din județul Prahova. Gestul lor va fi urmat, cu siguranță, în zilele următoare și de alte transporturi, la fel de utile. Pe această cale, Agrointeligența – AGROINTEL.RO este alături de fermierul Cristian Lungu, cel fără de care aceste gesturi de bunătate, nu s-ar fi petrecut în această perioadă în care cu toții ne reflectăm mai mult la lucrurile care contează cu adevărat în viața noastră. Agrointeligența – AGROINTEL.RO le mulțumește și celor care au scris pe adresa redactia@agrointel.ro sau care ne-au sunat la 0729.729.075 sau 0744.311.359 pentru a-și oferi ajutorul. Sunteți cu toții oameni pe care sunt onorați să îi cunoaștem! 

    Cei care pot să ajute cu alimente comunitatea și mai ales copiii din Valea Plopului pot lua în continuarea legătura direct cu fermierul Cristian Lungu (tel. 0745.025.559) sau cu Asociația Pro Vita (tel. 0746.014.605 sau 0745.223.663) sau pot suna la Agrointeligența – 0729.729.075, sau să ne dea e-mail la redactia@agrointel.ro pentru a facilita comunicarea.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    ADAMA – alertă la culturile de cereale păioase: boli detectate de stațiile meteo, tratament urgent Hibridul de porumb Jumbo 48 de la Rodbun, potrivit pentru siloz și boabe Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție