• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierul Ion Olteanu, mesaj pentru autorități: ”Agricultura Românească este un domeniu strategic și de siguranță națională!”

  Angelica Lefter -

  Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați fermieri români, Ion Olteanu Constantin, care adminstrează teren în mai multe județe ale țării și face parte dintre cei mai importanți cultivatori de rapiță din România și nu numai, a transmis un puternic și emoționant mesaj pe contul său de Facebook.

  Ion Olteanu Constantin plasează Agricultura ca Domeniu Strategic și de Siguranță Națională, în vremea în care, după cum s-a observat rafturile magazinelor s-au golit atât de produsele alimentare cât și de cele destinate igienei, majoritatea aduse din import. Fermierul face totodată un apel la capacitatea factorilor de decizie, pentru politici cât mai coerente, care să vină în folosul producătorilor și beneficiarilor.

  ”Poate cineva din țara asta o sa înțeleagă după tot ce se întâmplă azi, cu panica și rafturi goale, că, Agricultura Românească este un Domeniu Strategic, de Siguranță Națională…poate cineva o sa înțeleagă că toată mâncarea, toate plantele medicinale, tot spirtul, fiindcă tot e un subiect la modă, se pot produce în România, cu costuri mai mici și cu un preț care să ajute beneficiarul final, consumatorul dar și pe Producătorul Român Toată Mâncarea Românească…tot ce mâncăm ar putea fi produs aici, dar pentru acest lucru trebuie politici coerente, trebuie investiții masive nu doar în procesare, cum de altfel am susținem atât de tare…Nu…Nu doar procesare…”, se arată în mesajul preluat de Agrointeligența-AGROINTEL.RO

  Mesajul transmis de fermierul giugiuvean, cu mulți ani de experiență în spate și o teză de doctorat în Hortensii, este pe cât de dur, pe atât de pragmatic. El prezintă pe de o parte problemele oferind totodată și soluțiile.

  ”Ar trebui și un Magazin al Producătorilor Români, unde să nu fii umilit cu exorbitantele Taxe de tot felul, condiționat de o mulțime de lucruri aberante…Ar trebui un astfel de supermagazin în toate orașele mari dublat de un spirit civic de a cumpăra Produse Românești…Dar pentru asta încă o dată ar trebui să avem lideri capabili sa sprijine producătorii, să aduca soluții de finanțare precum în vest…nu spunem 0,5 dobânda ca în Germania…spunem 3 pe 10 ani…așa Agricultura Românească ar putea oferi Produs Ieftin, Bun si Accesibil…Hai, dragilor, că se poate…nici nu costă mult, ceva economii pe la aparatul supradimensionat și ineficient, reducând puțin și presiunea pe un Privat îngenuncheat și șantajat mereu cu Plec La Stat…”, a transmis fermierul Ion Olteanu Constantin.

  Omul de afaceri, care cunoaște foarte bine domeniul Agriculturii, pornind de la munca de jos și reușind să administreze peste 14.000 de hectare de teren agricol, peste 6.000 semănate cu rapiță, cunoaște că drumul spre schimbare este anevois, însă mizează mult pe educație, mergând chioar pe comparațis dintre cele două domenii.

  ”Ar mai trebui înteles că Agricultura seamănă mult cu Școala…Educi azi ca peste 20 de ani să ai rezultate…E vremea semănatului la propiu și la figurat…Să semănăm azi ca să putem peste 10 ani sa culegem Totala independență Alimentară și nu numai”, a notat pe contul său de socializare Ion Olteanu Constantin, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați fermieri români.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  De vorbă cu fermierii, episodul 3: ”Suntem pregătiți pentru toate lucrările, dar depindem de vreme!” De vorbă cu fermierii, episodul 2: ”Nu vă faceți griji! Avem capacitate de producție foarte mare!” Ce conținea discursul ministrului Agriculturii pe care nu l-a mai rostit aseară la inaugurarea Programului de Relansare Economică

  Ultimele știri

  Subvenții APIA 2020, eșantionul de control. Adrian Pintea: ”Niciun fermier nu este exclus de la verificări!” Ing. Vasile Iacob, TCE 3 Brazi: La noi în fermă domină produsele Bayer la toate culturile principale! Decizie pentru a-i ajuta pe fermierii care sunt în conflict cu primarii!

  Căutare în articole