• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Nicolae Cioranu, crescător de ovine: Pentru mieii de Paște trebuie luate în calcul contractele în avans!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Șeful Asociației Crescătorilor de Ovine „Păstorul Crișana”, Nicolae Cioranu, spune că oierii nu pot estima cum vor evolua prețurile pentru carnea de miel în perioada sărbătorilor Pascale iar fermierii ar trebui să ia în calcul contractele în avans astfel încât să știe pe ce cantități se pot baza la vânzări pentru piața internă, dar și pentru a evita o eventuală criză a cărnii.

  Legat de prețurile în perioada Pascală nu se poate pronunța nimeni de acum pentru că nu avem acest model de a face contracte dinainte ca să știm cerererea din piața internă. Ar trebui să se aplice și la noi acest mod de vânzare ”în avans” ca să știm exact pe ce cantități ne putem baza ca putam livra în piața internă”, a declarat crescătorul de ovine pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

  Acesta a subliniat că nu crede că prețurile vor crește pentru să sărbătorilor noastre nu se suprapun cu cele ale arabilor care au sărbătorilor undeva în iunie iar noi în aprilie. ”Mă gândesc că cu criza asta de personal că nu are fermierul cu cine mulge s-ar putea să fie o problemă. Oare nu cumva neavând oamenii cu cine mulge nu se pot ocupa de vânzări? Acum animalele de la noi nu pleacă decât intern și ce mai pleacă de la crescători la îngrășătorii. Nu avem vreun semnal că cineva ar avea probleme în contextul actual și s-ar fi abătut vânzările de la normalitatea de până acum. În Italia unde sunt probleme în ultimul timp noi am vândut tot mai puțin și nu văd dacă s-ar face export în Italia care ar fi problema pentru că animalele nu transmis virusul”, a mai completat fermierul.

  Oierii, mai afectați de PPA decât de COVID-19

  Noi crescătorii am fost afectați în perioada cu Pesta Porcină dar acum momentan lucrurile decurg normal, mai spune Nicolae Cioranu. Oierul mai subliniază că prețurile sunt bune acum iar România a reînceput să intre la capitolul exporturi miei pe zonele clienților vechi acolo se vindea și pe timpul comunismului.

  Avem Arabia Saudită –  client vechi, Emiratele Arabe, la fel și restul țărilor Iordania, Siria etc. Acum primim 14-15 lei pe kilogram în viu. Eu cred că astăzi când vorbim și de câteva luni încoace, cererea a depășit oferta”, a mai declarat crescătorul de ovine.

  Singura teamă a oierilor privind COVID-19 este instabilitatea unor angajați-oieri pentru un singur loc de muncă. Este bine știut că ciobanii dispar din unele ferme peste noapte, iar angajatorii nu știu ”de unde să îi mai ia” a doua zi.

  Problema noastră este că avem angajați care astăzi vin și mâine pleacă. Asta e problema ciobanilor de care se lovesc în ultima vreme. Ce putem face noi acestor oameni? Cum îi putem ține? Rămânând fără un om nu trebuie să merg să iau altul? Aici să ne ferească Dumnezeu de acest virus pentru că oile singure nu le putem lăsa. La noi este o situație și mai specială decât să zicem la fermele de bovine pentru că la noi este mai dureros ce ne așteaptă. La noi mai avem puțin și oile trebuie să iasă la pășune. Cine stă cu ele?”, a conchis Nicolae Cioranu.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ioan Suciu: ”Adeverințele APIA nu pot fi condiționate de nicio Primărie!” Crescător de vaci amendat de Garda de Mediu cu 10.000 de lei! Formularul cu care fermierii pot obține subvenția APIA în avans!

  Ultimele știri

  Ajutor de stat PLĂTIT astăzi de APIA! Se prelungește programul Tomata și pentru ciclul II? Ce spune primarul comunei cu producții record la roșii! Sechestru pe 400 de oi și saivan incendiat! Un cioban este victima unor răfuieli politice cu miză de 200.000 de euro!

  Căutare în articole