• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Alexandru Stănescu, mesaj pentru fermierii români: ”Să fie foarte atenți, dar să își continue activitatea”

  Ramona Dascălu Ramona Dascălu -

  Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, mesaj pentru fermierii români pe timp de coronavirus! Alexandu Stănescu, el însuși fermier, îi îndeamnă pe toți actorii din agricultura românească să își continue activitatea, dar în același timp să fie și foarte atenți.

  Alexandru Stănescu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, are o abordare pozitivă în ceea ce privește criza declanșată de coronavirus în țara noastră. Acesta le transmite tuturor agricultorilor că nu trebuie să stea pe loc, ci trebuie să privească înainte și să facă tot ceea ce ține de ei pentru ca campania agricolă de primăvară să se desfășoare în condiții cât mai bune.

  Mesajul meu către fermieri este să fie foarte atenți, dar să își continue activitatea pentru că nu o să le mai dea nimeni timpul acestea înapoi, mai ales ținând cont de faptul că agricultura are un specific anume și este legată de perioade de campanie agricolă. Sunt convins că toată această problemă legată de coronavirus peste o perioadă va fi istorie, poate peste o lună, două, și de aceea noi trebuie să ne continuăm activitatea. Există viață și după coronavirus”, a declarat Alexandru Stănescu pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

  Alexandru Stănescu spune că în toată această perioadă a stat de vorbă cu o parte dintre fermierii români, a preluat problemele și temerile acestora și le-a transmis mai departe către ministrul Agriculturii Adrian Oros: ”Fermierii își fac probleme dacă să-și continue sau nu activitatea agricolă, mai ales cei cu fermele de zootehnie. Toți întreabă ce măsuri au de luat în cazul în care se întâmplă ceva. Eu am vorbit cu ministrul Agriculturii Adrian Oros și i-am transmis toate aceste probleme pe care le au fermierii și a rămas să le ia în calcul și să găsească niște soluții generale”.

  Cea mai mare temere legată de această epidemie de coronavirus o au fermierii care dețin ferme zootehnice, susține Alexandru Stănescu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților: ”Cea mai mare problemă în rândul fermierilor este cea legată de carantina persoanelor care lucrează în fermele de zootehnie pentru că acolo nu ai cum să închizi activitatea. Asta e cea mai mare temere a fermierilor”.

  Cât despre fermierii din zona Oltului, Alexandru Stănescu spune că deocamdată aceștia nu întâmpină probleme din cauza coronavirusului: ”În zona Oltului, totul este sub control, nu știu să fie situații speciale”.

  Acesta ne-a mai dezvăluit faptul că la exploatația sa din Vișina, județul Olt, nu trebuie să adopte un plan de măsuri care se impun a fi luate deoarece ferma este în acest moment nepopulată. ”Ferma mea zootehnică momentan este după depopulare și deocamdată nu va fi populată până nu se liniștesc treburile. Așa s-a nimerit să fie după depopulare și o să mai așteptăm o perioadă. Eu personal sunt la domiciliu, nu sunt în izolare, dar mă feresc cât pot de mult de zonele mai aglomerate”, a declarat Alexandru Stănescu.

   

   

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum se rezolvă carențele de fosfor și de zinc la porumb Buruienile cu frunză lată, problemă predominantă la cerealele din zona Moldovei. Ce produs preferă fermierii pentru a-și salva culturile! Chimagri va începe să livreze gratuit un produs pe bază de biocide pentru dezinfectarea fermelor!

  Ultimele știri

  Șeful APIA dezvăluie ce se întâmplă ACUM cu plata subvențiilor! Eveniment de excepție JOI, 28 MAI, la SCDA Caracal: ZIUA RAPIȚEI ȘI A GRÂULUI – ÎN DIRECT pentru FERMIERI! Corteva Agriscience intră puternic pe piața produselor biologice cu feromoni pentru protecția culturilor!

  Căutare în articole