• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PROGNOZA METEO! ANUNȚUL ANM despre TEMPERATURI ȘI PRECIPITAȚII!

    agrointeligenta.ro -

    Prognoza meteo actualizată de specialiști! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum vor evolua temperaturile până pe 29 martie în fiecare regiune în partea. Maximele negative de care se tem fermierii vor ajunge și la -5 grade în unele regiune, conform prognozei anuțate de meteorologi.

    BANAT

    În prima săptămână, vremea se va încălzi treptat, astfel încât, pe 19 și 20 martie, media temperaturilor maxime va ajunge la 17…18 grade. În intervalul 21-23 martie această medie va scădea până la 7 grade, iar apoi va crește ușor, de la o zi la alta, atingând 13 grade pe 29 martie. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, urmând un trend ascendent până pe 21 martie, când media lor va ajunge la 5 grade. În a doua săptămână cele mai scăzute valori termice nocturne din această regiune vor fi cuprinse, în medie, între -2 și 2 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 27-29 martie.

    Probabilitatea mai ridicată pentru precipitații slabe se estimează a fi în intervalul 21-24 martie.

    CRIŞANA

    În prima săptămnă, vremea se va încălzi treptat, astfel încât, pe 20 martie, media temperaturilor maxime va ajunge la 18 grade. În intervalul 21-23 martie această medie va scădea până la 7 grade, iar apoi va crește ușor, de la o zi la alta, spre 12 grade pe 29 martie. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, urmând un trend ascendent până pe 21 martie, când media lor va ajunge la 5 grade. În a doua săptămână, cele mai scăzute valori termice nocturne din această regiune vor fi cuprinse, în medie, între -3 și 0 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 28-29 martie.

    Probabilitatea mai ridicată pentru precipitații în general slabe se estimează a fi în intervalul 20-24 martie.

    TRANSILVANIA

    Până pe 21 martie vremea se va încălzi, iar temperaturile diurne vor crește de la 8 până la 14…15 grade, în medie regională. Ulterior va avea loc o răcire semnificativă, astfel încât pe 23 martie media temperaturilor maxime va fi de 3 grade, iar apoi valorile termice vor crește ușor de la o zi la alta, urmând să atingă o valoare medie de 10 grade la finalul celor două săptămâni de prognoză. Temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, fiind în creștere de la -8 grade la începutul primei săptămâni, până la 2 grade pe 21 martie, apoi în scădere spre -8 grade pe 23 martie, după care media temperaturilor minime va crește treptat, spre -2 grade la finalul intervalul de prognoză.

    Probabilitatea de precipitații va fi în creștere după data de 20 martie, dar acestea vor fi în general slabe cantitativ, exceptând zilele de 21 și 22 martie, când pot fi mai însemnate.

    MARAMUREŞ

    Până spre sfârșitul primei săptămâni, media maximelor termice va fi în creștere de la o zi la alta, astfel încât pe 20 martie va fi în jurul a 15 grade. Apoi vremea se va răci și temperaturile diurne vor marca o scădere, spre o valoare medie de 4…5 grade pe 22 – 23 martie, iar ulterior un nou proces de încălzire va determina, la sfârșitul intervalului, înregistrarea unei medii regionale a maximelor diurne de aproximativ 11 grade. Valorile termice nocturne vor avea o evoluție similară, caracterizată printr-o tendință de încălzire de până la 4 grade pe 21 martie, apoi urmează o scădere a temperaturii spre -5 grade la începutul celei de a doua săptămâni, pentru ca în ultimele zile ale prognozei regimul termic să marcheze o nouă creștere, spre aproximativ 0 grade la sfârșitul intervalului de prognoză.

    Până pe 19 martie probabilitatea pentru precipitații va fi extrem de redusă, dar în zilele de 20, 21 și 22 martie acestea se pot semnala pe arii relativ extinse, iar pe parcursul celei de a doua săptămâni vor fi prezente la nivel izolat aproape în fiecare zi.

    MOLDOVA

    Media temperaturilor maxime va crește până în jurul a 15 grade pe 19 și 20 martie, apoi va scădea accentuat spre o medie regională de 3 grade pe 23 martie, iar în următoarea perioadă va crește de la o zi la alta, atingând aproximativ 10 grade la sfârșitul celei de a doua săptămâni. Minimele termice vor fi și ele în creștere în primele zile, spre 5 grade pe 19 și 20 martie, apoi vor scădea spre -4 grade la începutul celei de a doua săptămâni, urmând ca ulterior să crească ușor și treptat, atingând 0 grade la finalul intervalului de prognoză.

    În primele zile ale intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi extrem de redusă, dar va crește pe 20, 21 și 22 martie, când precipitațiile vor fi posibile la nivel local, iar apoi, până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, doar izolat.

    DOBROGEA

    Până în data de 20 – 21 martie, media temperaturilor maxime va fi în creștere de la o zi la alta, atingând aproximativ 15 grade. Apoi va avea loc o răcire a vremii, iar temperaturile diurne vor scădea, în medie regională, spre 4 grade pe 23 martie, pentru ca apoi să crească ușor și treptat până la finalul celei de a doua săptămâni, când se va înregistra o valoare medie de 10 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin valori medii ale temperaturilor minime în creștere spre 6….7 grade până în 21 martie. Apoi vor marca o scădere, spre aproximativ 0 grade în intervalul 23 – 25 martie, după care media minimelor nocturne va fi în creștere, până la 2…3 grade la sfârșitul celei de a doua săptămâni.

    Probabilitate de precipitații va fi extrem de redusă până pe 20 martie, apoi acestea se vor semnala aproape în fiecare zi până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, dar vor fi în general slabe cantitativ.

    MUNTENIA

    Media maximelor termice va fi în creștere de la 8 grade în prima zi, până în jurul a 17 de grade în data de 21 martie, apoi vremea se va răci și, pe 23 martie, se va înregistra o valoare medie de aproximativ 5 grade. Apoi va avea loc un proces de încălzire, iar media temperaturilor diurne va ajunge la 12 grade în ultima zi a intervalului de prognoză. Minimele termice vor fi, în medie, de -5 grade la începutul primei săptămâni, vor crește spre 5 grade pe 21…22 martie, apoi vor scădea spre -4 grade pe 24 martie. În ultimele zile media minimelor termice va crește treptat, spre 0 grade la sfârșitul intervalului.

    Probabilitatea pentru precipitații va fi semnificativă doar în intervalul 21 – 23 martie, iar în rest acestea vor fi prezente numai cu totul izolat și trecător, cel mai probabil în a doua săptămână a intervalului de prognoză.

    OLTENIA

    Maximele termice, în medie, vor fi în creștere de la 8 grade în prima zi, până la 17…18 grade în data de 21 martie. Apoi, până în data de 23 martie, vremea se va răci și se va înregistra o valoare medie a maximelor în jurul a 6 grade. Până la sfârșitul intervalului va avea loc un proces de încălzire, iar media temperaturilor maxime va ajunge la 12 grade. Minimele termice vor fi, în medie, de -3 grade la începutul primei săptămâni, vor crește spre 4 grade în datele de 21 și 22 martie, apoi vor scădea spre -3 grade pe 24 martie. În a doua jumătate a intervalului, media minimelor termice va crește treptat, spre 0…1 grad la sfârșitul intervalului.

    Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 21 – 24 martie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi prezente cu totul izolat și trecător, cu probabilitate mai mare în a doua săptămână a intervalului de prognoză.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA