• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ”Noi ce facem cu marfa? Nu putem vinde ceapa verde nici cu 0,5 lei!”

    agrointeligenta.ro -

    Se înmulțesc apelurile micilor fermieri! Cu recoltele de sezon din solar pregătite pentru piață, legumicultorii realizează că nu mai au unde să își comercializeze marfa. Chiar dacă piețele au rămas deschise, cumpărătorii nu se mai înghesuie. Iar pentru cantități mici, fermierii nu pot încheia contracte de marii retaileri care au nevoie de flux continuu și de cantități mari.

    ”Ce ne facem cu marfa? Că de aruncat e păcat să o aruncăm în acestă situație de urgență, dar legumele ce ne facem cu ele? Cum poate să crească prețul pentru un kilogram de ceapă uscată până la 9,5 lei și o legătură de ceapă nu o mai putem vinde nici cu 50 de bani. Jur că o donez la spitale pentru cantine…”, a scris pe Facebook, pe un grup de fermieri, Ionuț Dinu, un legumicultor prahovean.

    La postarea fermierului au reacționat zeci de alți cultivatori din toate colțurile țării, legumicultori care se confruntă în această perioadă cu un blocaj pe piață.


    Te-ar mai putea interesa

    Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Cum sunt păcăliți românii care cumpără brânză din piețe și magazine

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte