• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Apelul unui crescător de animale: ”Fixați dată de referință pentru ANT în martie 2020!”

  Angelica Lefter Angelica Lefter -

  Mesaj de impact al unui crescător de animale! Fermierul Radu Teodor, din localitatea Răstolț, din județul Sălaj, a postat pe pagina sa de Facebook, un text în care cere măsuri din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), care să vină în sprijinul adevăraților crescători de animale.

  Mesajul stă sub îndemnul: ”Fixați dată de referință pentru ANT în martie 2020!!!” și vine să prezinte situația cu care fermierii se confruntă pe teren.

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO face cunoscut textul integral, publicat de fermierul Radu Teodor:

  ”Domnule Ministru, salvați zootehnia!!!
  O măsură salvatoare pentru zootehnia din România ar fi actualizarea datei de referință pentru plata ANT la 15 martie 2020! În contextul crizei alimentare care se arată, este de neconceput ca subvenția din zootehnie să se îndrepte spre animale care nu mai există de ani buni! Iar crescătorii de animale să renunțe la creșterea lor din lipsa finanțării! Încurajați-ne! Dați-ne motive să continuăm activitatea! Domnule Ministru al Agriculturii, profitați de această oportunitate ivită de declararea stării de urgență și schimbați data de referință pentru ANT la 15 Martie 2020. Astfel veți face dreptate! Banii vor ajuta crescătorii de animale să își continue activitatea”, scrie fermierul.

  Radu Teodor consideră că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ar trebui să ia măsuri în contextul în care sunt persoane care beneficiază de subvenții de la buget, dar nu mai dețin animale, pentru a-i ajuta astfel pe adevărații crescători de animale, care pot sprijini țara în perioada de criză:

  ”Acum, când fiecare țară europeană este interesată în primul rând de soarta propriilor cetățeni, este momentul ca și România să repare această nedreptate! Acum, când legea permite chiar rechiziționarea bunurilor private, nu se poate actualiza data de referință și să faceți dreptate!? Dacă se dorește, se va actualiza! Dacă nu, vom auzi scuze si motivații! Dacă, Dumnezeu să ne ferească, se ajunge la rechiziționarea produselor alimentare din fermă, se vor rechiziționa hârtiile celor care încasează ANT pe animale inexistente sau produsele de origine animală ale fermierilor care au animale de nu încasează ANT? Impactul bugetar resimțit de statul român va fi zero, dar ajutorul resimțit de crescătorii de animale va fi imens. Atât financiar, cât și moral pentru că crescătorii de animale vor vedea că în sfârșit, în ceasul din urmă cineva FACE dreptate, nu doar vorbește! Actualizarea datei de referință la o dată recentă, dar anterioară momentului actual va elimina atât goana după animale care să fie prezente în fermă doar pentru data de referință, dar că elimina și nedreptatea istorică. Ochii fermierilor privesc spre dumneavoastră! Ajutați-ne, Domnule Ministru!”

  Fermierul încheie cu câteva rânduri emoționante, în care se arată optimist în lupta împotriva crizei care se întrevede din ce în ce mai acută, dar consideră că este nevoie de sprijinul oficialilor aflați în vârful ierarhiei:

  ”Bătăliile s-au câștigat în istorie printr-un gest îndrăzneț al conducătorului! Putem câștiga bătălia cu criza economică și alimentară care este la orizont, dar avem nevoie de sprijin de la conducerea țării!”, a mai scris pe pagina sa de Facebook, fermierul Radu Teodor.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ioan Suciu: ”Adeverințele APIA nu pot fi condiționate de nicio Primărie!” Formularul cu care fermierii pot obține subvenția APIA în avans! Ajutor de stat PLĂTIT astăzi de APIA!

  Ultimele știri

  Se prelungește programul Tomata și pentru ciclul II? Ce spune primarul comunei cu producții record la roșii! Sechestru pe 400 de oi și saivan incendiat! Un cioban este victima unor răfuieli politice cu miză de 200.000 de euro! România, în topul țărilor cu cele mai mari vânzări la pesticide!

  Căutare în articole