• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ORDONANȚĂ MILITARĂ! Lucrările în câmp – activități profesionale ESENȚIALE, permise cu CONDIȚII!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Noi restricții anunțate ca măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19! Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a comunicat în această seară că începând de mâine, de la publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței Militare nr. 2, vor intra în vigoare o serie de limitări privind deplasările în afara locuinței sau gospodăriilor. Aceste noi reguli au impact și asupra fermierilor care în această perioadă derulează activități agricole în câmp.

  Astfel, în intervalul orar 6.00-22.00, deplasările în afara locuinței/gospodăriei se recomandă a fi făcute în scopuri profesionale dacă aceste acțiuni sunt esențiale și nu pot fi amânate sau desfășurate de la distanță. În intervalul 22.00-6.00, persoanele care fac astfel de deplasări, care pot include și lucrările la câmp, sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

  Atenție! Ordonanța Militară prevede măsurile privind deplasările în afara locuințelor sub formă de recomandări, însă pentru a nu exista nicio problemă în cazul unor verificări, pe timpul nopții, prezentarea documentelor obligatorii vă scutește de orice problemă.

  Iată ce prevede Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020 cu privire la deplasările în afara domiciliului/gospodăriei:

  Art. 3. – (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.
  (2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

  Art. 4. – În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
  a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
  b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
  c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
  e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

  Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
  (2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
  (3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
  (4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
  (5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

  Citiți și:

  Ce acte trebuie să prezinte fermierii pentru deplasări! Anunțul făcut de Ministrul Afacerilor Interne!

  Declarație pe propria răspundere pentru a ieși la câmp? Ce prevede Ordonanța Militară!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  PREV-AM: un singur produs pentru toți dăunătorii. Triplu efect: insecticid, fungicid și acaricid, bun și în culturile bio! Adjuvanții Lebosol – Cheia tratamentelor foliare de maximă eficiență! Erbicidarea porumbului în vegetație! Pachetul tehnologic de la Innvigo pentru o cultură fără buruieni

  Ultimele știri

  Doi hoţi de animale au fost prinşi şi încătuşaţi în câmp, în timp ce fugeau cu trei vaci şi doi cai! Adrian Oros: Fermierii ne-au cerut să plătim despăgubirile de secetă până pe 30 iulie! Proiect MADR: Testele pentru genotiparea berbecilor – GRATUITE până la sfârșitul anului!

  Căutare în articole