• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Declarație pe propria răspundere pentru a ieși la câmp? Ce prevede Ordonanța Militară!

    agrointeligenta.ro -

    Declarația pe propria răspundere, adeverința de la locul de muncă sau legitimația de serviciu devin documente obligatorii începând de luni seara, 23 martie, de la ora 22.00, pentru deplasările în interes profesional în intervalul orar 22.00-6.00. Măsura, inclusă în Ordonanța Militară nr. 2 și anunțată în această seară de ministrul Afacerilor de Interne, Marcel Vela, îi vizează și pe fermierii, pe cei care lucrează în agricultură și care în această perioadă desfășoară activitățile specifice campaniei agricole de primăvară.

    Nu de puține ori, fermierii pleacă la câmp sau către adăpostul animalelor cu mult înainte de ora 6 dimineața, iar ora 22 îi prinde fie pe ogor sau în fermă, fie în drum spre casă. În plus, în agricultură sunt și lucrări ce se efectuează după ora 22.00 – precum pregătirea patului germinativ, recoltarea legumelor din solar. În toate aceste situații, conform noilor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, producătorii agricoli vor fi obligați să aibă asupra lor un document care să le justifice deplasarea în afara locuinței sau gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 6.00.

    ATENȚIE! Agrointeligența – AGROINTEL.RO vine în sprijinul dvs. și vă pune la dispoziție modelul pentru declarația pe proprie răspundere și pentru adeverința permanentă, în forma solicitată de Ordonanța Militară nr. 2. Pentru a descărca tipizatele – Declaratie si adeverinta

    Iată de prevede Ordonanța Militară nr. 2 cu privire la deplasările în afara locuinței/gospodăriei, inclusiv cu privire la deplasările profesionale esențiale:

    Art. 3. – (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.
    (2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

    Art. 4. – În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
    a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
    b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
    c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
    d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
    e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

    Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
    (2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
    (3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
    (4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
    (5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd