• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • URMĂREȘTE EVOLUȚIA CULTURILOR DE ACASĂ

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  În contextul global în care ne aflăm și având în vedere noile știri despre apariția virusului COVID-19 în România, echipa Isagri urmărește întocmai indicațiile Ministerului Sănătății.

  Deși deplasările au fost restricționate, Isagri continuă să fie alături de clienții lor prin canalele video, online și telefonic oferind suport tehnic și consultanță online.

  Pe lângă aceste măsuri, Isagri a luat decizia să acorde clienților de Geofolia (program de management agricol), acces gratuit la opțiunea de Hărți Satelitare timp de 30 zile. Această decizie a fost luată pentru siguranța clienților Isagri care pot urmări evoluția culturilor de acasă, fără să se deplaseze la fața locului.

  Opțiunea Sentinel din Geofolia este creată pentru a vizualiza și interpreta cât mai ușor stadiul în care se află cultura ta, din punct de vedere al vegetației. Din acest motiv Isagri colectează, stochează și analizează imaginile din satelit ale rețelei Sentinel pentru a le distribui către clienți sub formă de informații utile.

  Sentinel este un satelit care furnizează în prezent imagini ale Terrei ziua și noaptea, indiferent de condițiile meteo. Are misiunea de a supravegherea suprafețele noi apărute pe apă și pe uscat și observă compoziția chimică a atmosferei, redând densitatea biomasei pe fiecare parcelă.

  Indice de vegetație în funcție de etapele de cultură ale grâului

   

  Indicele de vegetație oferă:

  🔒 SIGURANȚĂ

  Indicele de vegetație furnizat de Sentinel ține cont de toți factorii care influențează imaginile de vegetație de pe parcela ta: acoperirea solului, nivelul de biomasă, conținutul de azot al plantei, conținutul de umiditate al plantei și dacă parcela este acoperită de nor.

  💚 UȘURINȚĂ ÎN UTILIZARE

  Se folosește un singur indice pentru a monitoriza culturile. Funcționează pentru grâu, orz, rapiță, porumb, mazăre, sfeclă, cartofi și pajiști.

  🌱 AJUTOR ÎN LUAREA DECIZIILOR

  Indicele de vegetație este actualizat la 4-5 zile (în funcție de gradul de înnorare) .Îți permite astfel să urmărești evoluția culturilor de oriunde te afli și să iei cele mai bune decizii cu privire la intervențiile tale în câmp.

  Urmărește-ți culturile

  Pentru toate parcelele tale, Isagri oferă imagini din satelit care reprezintă starea de vegetației a culturilor la o anumita dată. În funcție de nivelul de dezvoltare al plantelor, culoarea variază de la maro la verde închis. Cu cât este mai puternic indicele de vegetație, cu atât tendința este mai verde și invers.

  ✅ Dacă grâul tău este mai puțin dezvoltat într-o zonă a parcelei (apariție slabă, atac de dăunători, deficiență), va apărea mai roșu decât restul parcelei.
  ✅ Dacă rapița nu are apă, zona afectată va apărea mai roșie decât restul parcelei.
  ✅ Dacă orzul este atacat de buruieni, zona în cauză va părea mai verde decât restul parcelei, deoarece există mai multă vegetație.
  ✅ Când acoperirea cu plante este inexistentă sau prea mică, indicele nu afișează nicio culoare.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  ROVENSA își extinde afacerile de biocontrol prin achiziția Grupului AGROTECNOLOGIA! BASF dublează numărul de premii din programul MULȚUMIM FERMIERILOR! Micii producători se mai pot înscrie până pe 21 mai! LEGE VOTATĂ! Fermierii afectați de secetă își pot suspenda ratele la bănci și leasing timp de 18 luni!

  Ultimele știri

  Recomandările FMC: De ce este Kenesbor® alegerea potrivită pentru fertilizarea culturii de floarea-soarelui Președintele României: Din 1 iunie, fermierii pot circula între localități fără declarații scrise! Daniel Buda, europarlamentar: Fermierii români ar putea fi beneficiarii a 1,29 de miliarde euro în plus!

  Căutare în articole