• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Coșmar alb în mai multe județe! Alertă ANM pentru ninsori abundente, viscol și temperaturi scăzute!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Coșmar alb în mai multe județe din țară unde a început de astăzi să ningă, iar stratul de zăpadă a ajuns deja de câteva zeci de centimetri. Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cu privire la evoluția vremii în zilele următoare. Cea mai severă alertă este de Cod Portocaliu și se va declanșa la noapte pentru Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, zone unde sunt anunțate fenomene precum: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol.

  Iată ce alerte au fost emise de către ANM

  INFORMARE METEOROLOGICĂ

  COD GALBEN

  Interval de valabilitate: 22 martie, ora 13 – 25 martie, ora 18;
  Fenomene vizate: răcire accentuată, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului, precipitații mixte;

  În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

  Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

  Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol.

  ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

  COD GALBEN

  Interval de valabilitate: 22 martie, ora 13:00 – 23 martie, ora 02:00
  Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, viscol
  Zone afectate: Carpații Orientali și Meridionali

  În intervalul menționat, va ninge moderat (cantități de precipitații în jurul a 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și în Carpații Meridionali, iar stratul de zăpadă nou depus va fi pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales în zona înaltă, cu viteze de 60….70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

  AVERTIZARE METEOROLOGICĂ:

  COD GALBEN

  Interval de valabilitate: 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00
  Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații mixte
  Zone afectate: Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei

  În Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.

  COD GALBEN

  Interval de valabilitate: 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00
  Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol la munte
  Zone afectate: Carpații Orientali, Munții Apuseni, sudul Transilvaniei

  În zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, precum și în sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10…20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…90 km/h, viscolind ninsoarea.

  COD PORTOCALIU

  Interval de valabilitate: 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00
  Fenomene vizate: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol
  Zone afectate: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali

  În intervalul menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent.

  Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  ANM: Prognoza meteo actualizată pentru luna iunie Gridina a lovit din nou – culturi distruse în câteva secunde! ANM anunță noi episoade de vreme rece și vijelii! Alertă ANM emisă astăzi! Zonele cu vijelie, grindină și ploi ce vor depăși 40 l/mp!

  Ultimele știri

  TRANSMISIE LIVE: FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei – 3 iunie 2020 Legea vânzării terenurilor agricole 2020. Noile condiții pentru a cumpăra sau vinde pământ în România Ioan Suciu: ”Adeverințele APIA nu pot fi condiționate de nicio Primărie!”

  Căutare în articole