• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANSVSA: Ciobanii pot sacrifica și vinde mieii de Paște direct din fermă! Condiții de respectat!

    agrointeligenta.ro -

    Sacrificarea mieilor de Paște și apoi comercializarea lor se poate face în acest an, în mod excepțional, direct din ferme! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentară(ANSVSA) a anunțat astăzi, miercuri 25 martie, printr-un comunicat remis către Agrointeligența-AGROINTEL.RO că aceștia pot sacrifica mieii de Paști în propriile exploatații așa cum au cerut liderii din oierit prin intermediul Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Potrivit ANSVSA, în contextul Sărbătorilor Pascale și al evoluției situației generate de COVID-19, autoritatea a transmis instrucțiuni la DSVSA județene, prin care s-a acordat posibilitatea crescătorilor de ovine care se află la distanțe mari de un abator autorizat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor sau de un centru amenajat temporar de către primării/prefecturi pentru sacrificarea mieilor în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, de a sacrifica mieii în fermă/exploatație în anumite condiții.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris în premieră despre solicitarea ciobanilor de a sacrifica animalele în ferme aici: Dan Petrescu, APC: Cerem derogare ca sacrificarea mieilor de Paște să se facă în ferme!

    Iată care sunt condițiile care trebuie respectate de crescătorii de ovine:

    -La nivelul fermei/exploatației trebuie să fie asigurate facilități, astfel încât să fie respectate regulile generale și speciale de igienă, bunăstarea animalelor și eliminarea subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman, astfel încât procesul de sacrificare a mieilor să nu compromită siguranța cărnii și a organelor;
    -Controlul stării de sănătate a animalelor, respectiv efectuarea examenului ante-mortem de către un medic veterinar oficial;
    -Verificarea respectării regulilor de bunăstare a animalelor în timpul sacrificării;
    -Efectuarea examenului post-mortem al cărnii și organelor de către un medic veterinar oficial;
    -Verificarea eliminării subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman;
    -Verificarea condițiilor de depozitare și comercializare a cărnii de miel;
    -Respectarea distanței minime sociale stabilită de de CNSSU.

    În ceea ce privește carnea de miel rezultată din sacrificarea mieilor în fermă/exploatație în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, precizăm că aceasta nu poate fi livrată către alte unități din domeniul alimentar înregistrate/autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, ci va fi comercializată direct către consumatorii finali.


    Te-ar mai putea interesa

    Valentin Jecu, cultivator de usturoi, după tăierea subvenției: Vom ajunge de unde am plecat, să mâncăm usturoi chinezesc! Fermier care își uda varza cu apă din Dâmbovița – săltat din câmp! Comunitatea din Lungulețu se revoltă! Strugurii la solar, o cultură profitabilă. Claudiu Breazu vinde producția direct către supermarketuri

    Ultimele știri

    Subvențiile fermierilor ar putea bloca tot bugetul UE. Europarlamentarii bat cu pumnul în masă Șefa de la Mediu despre revolta fermierilor din Lungulețu: ”Trebuie să declare câtă apă iau şi să plătească nişte sume modice” Fermierii îi cer președintelui Nicușor Dan să obțină de la Comisia Europeană mai multe fonduri pentru agricultură