• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANSVSA: Ciobanii pot sacrifica și vinde mieii de Paște direct din fermă! Condiții de respectat!

    agrointeligenta.ro -

    Sacrificarea mieilor de Paște și apoi comercializarea lor se poate face în acest an, în mod excepțional, direct din ferme! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentară(ANSVSA) a anunțat astăzi, miercuri 25 martie, printr-un comunicat remis către Agrointeligența-AGROINTEL.RO că aceștia pot sacrifica mieii de Paști în propriile exploatații așa cum au cerut liderii din oierit prin intermediul Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Potrivit ANSVSA, în contextul Sărbătorilor Pascale și al evoluției situației generate de COVID-19, autoritatea a transmis instrucțiuni la DSVSA județene, prin care s-a acordat posibilitatea crescătorilor de ovine care se află la distanțe mari de un abator autorizat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor sau de un centru amenajat temporar de către primării/prefecturi pentru sacrificarea mieilor în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, de a sacrifica mieii în fermă/exploatație în anumite condiții.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris în premieră despre solicitarea ciobanilor de a sacrifica animalele în ferme aici: Dan Petrescu, APC: Cerem derogare ca sacrificarea mieilor de Paște să se facă în ferme!

    Iată care sunt condițiile care trebuie respectate de crescătorii de ovine:

    -La nivelul fermei/exploatației trebuie să fie asigurate facilități, astfel încât să fie respectate regulile generale și speciale de igienă, bunăstarea animalelor și eliminarea subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman, astfel încât procesul de sacrificare a mieilor să nu compromită siguranța cărnii și a organelor;
    -Controlul stării de sănătate a animalelor, respectiv efectuarea examenului ante-mortem de către un medic veterinar oficial;
    -Verificarea respectării regulilor de bunăstare a animalelor în timpul sacrificării;
    -Efectuarea examenului post-mortem al cărnii și organelor de către un medic veterinar oficial;
    -Verificarea eliminării subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman;
    -Verificarea condițiilor de depozitare și comercializare a cărnii de miel;
    -Respectarea distanței minime sociale stabilită de de CNSSU.

    În ceea ce privește carnea de miel rezultată din sacrificarea mieilor în fermă/exploatație în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, precizăm că aceasta nu poate fi livrată către alte unități din domeniul alimentar înregistrate/autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, ci va fi comercializată direct către consumatorii finali.


    Te-ar mai putea interesa

    Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții Canicula se extinde! Lista cu județele unde vor fi temperaturi foarte ridicate astăzi și mâine

    Ultimele știri

    Timac Agro – campanie în forță! Vaporul cu 18.000 de tone de Eurocereal 34 a ajuns în portul Constanța! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii au depus proiecte de peste 550 de milioane de euro pentru investiții în irigații