• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un nou val de AER POLAR ajunge în România. Temperaturile scad, revin LAPOVIȚA ȘI NINSORILE!

    agrointeligenta.ro -

    Prognoza meteo actualizată dă peste cap planurile fermierilor care sperau ca următoarele zile să fie senine și cu temperaturi de primăvară care să permită efectuarea lucrărilor agricole precum semănatul sau aplicarea tratamentelor în câmp. Din păcate, se pare că România va fi traversată de un nou val de aer polar, iar cei de la ANM anunță vreme rece în majoritatea regiunilor, începând de marţi, 31 martie. Maximele nu vor mai depăşi 10 grade în sud-estul ţării, iar ploile, lapoviţa şi ninsorile se vor semna în mai multe zone ale ţării.

    Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), duminică, 29 martie, în ţară, vremea se va menţine uşor mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii martie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, uşor mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va ploua, ziua cu o probabilitate mai mare în regiunile vestice şi sud-vestice precum şi în zonele montane aferente, iar spre sfârşitul intervalului în cele nord-vestice. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi posibil vor fi însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua la munte şi pe arii restrânse în estul ţării, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 18 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade, uşor mai ridicate pe litoral. În Bucureşti, valorile de temperatură se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale la această dată, cu o maximă de 16…17 grade şi o minimă de 5…6 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat.

    Luni, 30 martie, valul de aer polar va ajunge în vest, centru şi nord, iar în restul teritoriului temperaturile, comparabile cu cele din ziua anterioară, vor continua să fie mai ridicate decât cele normale pentru această dată. Meteorologii spun că înnorările se vor accentua treptat şi temporar vor fi precipitaţii, local în regiunile din jumătatea nordică a ţării şi la munte, iar din a doua parte a intervalului pe arii restrânse şi în restul zonelor. Va ploua, iar noaptea cu precădere în Maramureş, Transilvania şi în nordul Moldovei ploile se vor transforma la început în lapoviţă apoi în ninsoare. La munte, ziua precipitaţiile vor fi mixte, iar din a doua parte a intervalului va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua în vest şi nord-est, iar noaptea în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 19 grade, iar cele minime între -3 şi 8 grade.

    Frigul ajunge marţi, 31 martie, şi în sud şi sud-est, astfel că valorile de temperatură se vor situa sub cele normale în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în nord şi în centru. Cerul va fi noros, iar local şi temporar în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării se vor semnala precipitaţii. La munte, în Maramureş şi în nordul Moldovei va ninge, în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Banat, Crişana şi local în Oltenia vor fi ploi şi trecător lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare ziua în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -4 şi 5 grade, mai coborâte în depresiuni.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvențiile care se achită fermierilor până la finalul anului Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”