• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Am intrat în atenţia pieţei internaţionale de grâu – USDA: „România exportă agresiv în Egipt”

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Rapoartele USDA sînt unul dintre cele mai relevante indicatoare ale pieţei agricole internaţionale – cotaţiile scad şi cresc în funcţie de bilanţurile sau estimările avansate de acestea – traderii de la bursă, marii cumpărători, toţi se uită la ele înainte de a-şi face propriile calcule – Acum vor afla din această sursă şi despre România

  Graţie acestei notorietăţi sînt şi cel mai bun purtător de reclama pentru producători – state sau companii.

  Dacă USDA scrie despre „tine”, contezi, dacă nu… nu.

  În ultimul său raport dedicat pieţei internaţionale a grâului USDA (United States Department of Agriculture) menţionează România ca fiind cel mai important beneficiar dintre membrii Uniunii Europene, al achiziţiilor realizate de la începutul acestui sezon de principalul cumpărător mondial, Egipt.

  „România exportă în Egipt în mod agresiv” indică raportul american, făcând referire la faptul că din cele 2,1 milioane tone 0,8 milioane, peste un sfert, au fost vândute de România.

  Analiştii USDA atrag atenţia că România îşi va epuiza repede disponibilităţile de export – dat fiind capacitatea sa totală de producţie a grâului.

  Locul României pe lista furnizorilor de grâu din UE ai Egiptului ar putea fi luat de Franţa, ţară care până acum, însă, a prezentat oferte destul de slabe atât în ce priveşte preţul cerut pentru materia primă cât şi pentru transportul naval al acesteia.

  Un alt detaliu care a scăpat până acum în analiza succesului ofertei româneşti la licitaţiile organizate de autorităţile egiptene ţine de calitatea materiei prime.

  Ruşii deşi au avut un preţ competitiv la materia primă (-3%, în raport cu cel oferit de România), au avut pe lângă preţul de transport mai ridicat (+9%, în raport cu cel oferit de România), încă un handicap – calitatea mai proastă a grâului, sub aspectul conţinutului mai mare de apă.

  Egiptul a cumpărat masiv

  Egiptul este cel mai mare cumpărător de grâu la nivel mondial. Chiar şi aşa, o vară în care să cumpere atât de mult ca aceasta nu se va repeta curând.

  După trei ani de criză politică rezervele de grâu ale Egiptului au scăzut până la un nivel critic pentru asigurarea unui preţ stabil pe piaţa internă.

  După lovitura de stat împotriva preşedintelui Morsy, noile autorităţi militare, au primit imediat sprijin financiar din partea multor monarhii din Golf, pentru a promova rapid măsuri care să contribuie la stabilizarea preţurilor şi la destinderea spiritelor încinse.

  Tranzacțiile următoare vor fi mai mici

  Egiptul a cumpărat masiv pentru a-şi reface stocurile, de acum înainte achiziţiile vor fi însă mai mici. Autorităţile de la Cairo au anunţat că or să menţină în stocuri 3, 15 milioane tone (deja 2,1 milioane tone au fost cumpărate)

  România însă a intrat în atenţia celui mai mare cumpărător de grâu din lume, şi totodată şi a altora. Iar aceasta este cel mai bun lucru.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cele 14 obiective asumate de Corteva Agriscience pentru a crește sustenabilitatea agricolă până în 2030 Când și cum se face fertilizarea foliară de primăvară la culturile de grâu și orz FURIOUS, PATRICIA ȘI FAUSTO – trei hibrizi RWA de floarea-soarelui pentru toți fermierii!

  Ultimele știri

  Doi hoţi de animale au fost prinşi şi încătuşaţi în câmp, în timp ce fugeau cu trei vaci şi doi cai! Adrian Oros: Fermierii ne-au cerut să plătim despăgubirile de secetă până pe 30 iulie! Proiect MADR: Testele pentru genotiparea berbecilor – GRATUITE până la sfârșitul anului!

  Căutare în articole