• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii dintr-o cooperativă acuză că le-au înghețat legumele într-un depozit la care plătesc chirie 10.000 de euro pe an!

    agrointeligenta.ro -

    Fermieri păgubiți în plină criză de coronavirus. Ca și cum scăderea vânzărilor nu era de ajuns, producătorii agricoli înscriși în Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic s-au trezit peste noapte cu toate legumele pe care le țineau la un depozit autorizat, Agro Transilvania, înghețate. Aceștia acuză proasta organizare a depozitului deși suma plătită anual pentru chirie se ridică la 10.000 de euro/anul.

    ”Fax you Agro Transilvania! Ne-au înghețat azi produsele, în hala voastră ”la standarde europene” prin care se vede afară si speriem porumbeii cu pușca. Da, hala aceea pentru care plătim anual vreo 10 000 de euro chirie si cheltuieli, în care de când suntem noi acolo n-ați mișcat un deget!

    Ne bucurăm să aflăm că domnul director si-a îndeplinit 118% din indicatorii anuali printr-o ”actualizare a prețurilor” (a se citi mărire) și stimularea angajaților (a se citi tot mărire). Aaaa…și achiziționarea unui autoturism. Bună asta! Cred ca așa aș putea îndeplini 500% indicatorii… Și haideți o dată să ne dati drumul la apă în hală că am schimbat noi conductele crăpate azi iarna, că dacă stăteam să le schimbați, ne prindea nu Paștele, ci Înălțarea Domnului! As fi sunat încă o dată, dar n-am știut pe cine: director executiv, de comunicare, de marketing, de dezvoltare, juridic, economic sau tehnic…”, a fost plângerea în mediul online a celor de la cooperativa agricolă din județul Cluj.

    Anca Marcu, directorul executiv al Cooperativei Agricole „Lunca Someșului Mic” a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că situația creată în urma pierderilor cauzate de înghetarea legumelor i-a pus pe cei din Cooperativă într-o dificultatea majoră față de clienții la care urma să livreze marfa.

    ”Gândiți-vă ce se întâmplă când în aceeași dimineață când tu trebuie să livrezi clienților o cantitate de 2.000 de legături de ridichi și 800 de bucăți de salată te trezești că nu mai poți să faci nimic cu marfa respectivă. Trebuie să găsești soluții repede pentru că în momentul în care nu livrezi o marfă către retail există niște clauze contractuale care te pot pune într-o dificultate majoră. Cei de la Agro-Transilvania s-au transformat în ceva total opus a ceea ce dânșii își propuneau în misiunea aceea frumoasă de a sprijini producătorul local. Nu simțim din atitudinea pe care o au că suntem sprijiniți nici noi sau restul producătorilor locali cu care noi avem o relație de colaborare și ținem legătura tot timpul. Dânșii ne-au ridicat chiria anul acesta și am cerut să ne ofere măcar aceleași condiții pe care le au alții. Au profitat că nu avem alternativă”, ne-a explicat Anca Marcu.

    Cooperativa Agricolă „Lunca Someșului Mic” a fost înființată în anul 2013 la inițiativa a 16 producători agricoli locali, cu experiență de peste 5 ani, și a fundației Civitas, este una dintre puținele asociații de acest gen din țară.

    ”Viziunea noastră implică dezvoltarea durabilă a agriculturii autohtone prin promovarea spiritului antreprenorial în randul producătorilor locali şi adaptarea producţiei din punct de vedere calitativ şi cantitativ la cerinţele consumatorilor. Misiunea noastră este aceea de a valorifica potențialul agricol al spațiului romanesc, și în special al celui transilvănean, prin asocierea micilor producători locali și colaborarea cu actorii relevanți ai pieței financiare și de a promova produsele locale”, se arată pe site-ul oficial al cooperativei.

    Zona de desfășurare a Cooperativei Agricole Lunca Someșului Mic cuprinde bazinul legumicol Someșul Mic: comuna Apahida și Jucu.

    Directorul depozitului Agro-Transilvania:”Este problema lor cum le depozitează, cum le organizează”

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a luat legătura și cu Marius Sabo,  directorul de la SC Centrul Agro Transilvania SA pentru a afla care este poziția companiei față de necazul fermierilor din Cooperativa Agricolă „Lunca Someșului Mic”.

    ”Nu am primit o plângere/acuzație direct de la cei de la Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic, nu știu despre ce este vorba. Habar nu am despre ce vorbiți. Chiar astăzi am văzut-o pe doamna de la Cooperativă și nu a zis nimic. Dânșii au înăutru o hală, înăuntrul halei au o boxă. Probabil nu le-au depozitat cum trebuie. Nu pot să mă dau cu părererea pentru că nu cunosc. Este problema lor cum le depozitează, cum le organizează”, a explicat Marius Sabo pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.


    Te-ar mai putea interesa

    Raport ANF: Legumelele și verdețurile românești depistate cu un grad ridicat de pesticide Guvern: Vor fi îmbunătăţite mecanismele care ţin sub control preţurile la energie, gaze şi alimente Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare!

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile