• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Lebosol®-Mix Rapiță și Floarea-soarelui SC, produsul complet pentru prevenirea carențelor și pentru o nutriție corespunzătoare!

    agrointeligenta.ro -

    Rapița și floarea-soarelui au devenit în ultimii ani unele dintre cele mai profitabile culturi pentru fermierii români. Dar, deseori, anumiți factori (calitatea solului și condițiile meteorologice) favorizează apariția de carențe nutritive la nivel de plantă. La plante, carența reprezintă deficiența acută a unuia sau mai multor elemente indispensabile pentru păstrarea echilibrului biologic și pentru buna lor dezvoltare. Aceastea devin vizibile încă de la începutul perioadei de vegetație și produc efecte negative ireversibile asupra culturilor agricole. Pot conduce la pierderi de producție de până la 50%.

    Lebosol® vă oferă soluții de înaltă calitate germană cu rol în prevenirea apariției carențelor (bor, mangan, molibden etc.) și asigurarea rentabilității culturilor de rapiță și floarea-soarelui.

    La cultura de rapiță: 

    Borul:

    -are rol esențial în dezvoltarea sistemului radicular și a unui aparat foliar sănătos
    -influențează pozitiv fertilitatea grăunciorilor de polen,
    -asigură fluxul de energie necesar fructificării,
    -are rol în formarea silicvelor și a numărului de semințe din silicve,
    -crește toleranța plantelor la boli.

    Manganul:

    -este implicat activ în reacțiile enzimatice influențând astfel ciclul de respirație a plantelor, sinteza clorofilei și întreaga fotosinteză,
    -acționează asupra echilibrului energetic,
    -ajută la formarea de rădăcini secundare, iar prezența lui are importanță maximă în primăverile secetoase.

    Molibdenul:

    -este o componentă a numeroase enzime,
    -îmbunătățește fixarea biologică a azotului și utilizarea acestuia în interiorul plantei,
    -este implicat în metabolizarea fosfaților.

    La cultura de floarea-soarelui:

    Borul:

    -stimulează înfloritul și îmbunătățește fertilitatea polenului,
    -asigură maturizarea uniformă,
    -contribuie la dezvoltarea sistemului radicular,
    -este un element esențial în dezvoltarea achenelor din interiorul calatidiului.

    Manganul

    -este implicat în controlul fotosintezei influențând pozitiv producția,
    -ajută plantele să facă față secetei,
    -reglează metabolismul lipidelor, asigurând conținutul de ulei din semințe, specific hibridului.

    Molibdenul:

    -joacă un rol important în asimilarea azotului de către plante, în creșterea vegetativă, în creșterea conținutului de proteină dar și a calității acesteia.

    Carența de bor se manifestă prin clorozarea și ruginirea frunzelor tinere, inflorescență slab dezvoltată și capitule nepolenizate complet.
    Carența de mangan se manifestă prin pete clorotice între nervuri și pe marginea limbului foliar, frunzele având aspect striat sau marmorat, sau prin scăderea calității recoltei.
    Carența de molibden își face simțită prezența prin frunze tinere clorotice, iar frunzele mature mor. Marginile frunzelor devin necrotice și se răsucesc ușor, lamelele frunzelor sunt reduse ca suprafață și doar pețiolul crește.

    În vederea perevenirii carențelor și pentru o nutriție corespunzătoar, echipa Lebosol® recomandă îngrășământul foliar Lebosol®-Mix Rapiță și Floarea-soarelui SC, un amestec echilibrat de microelemente pe bază de bor (61 g/l B), mangan (71 g/l Mn), molibden (7 g/l Mo), în amestec cu sulf (136 g/l S) și calciu (133 g/l CaO).

    Doza recomandată de aplicare la cultura de rapiță este: în toamnă, 1-2 l/ha începând cu faza de 3 frunze, iar primăvara, 1-2 l/ha începând cu alungirea tijei până la apariția mugurilor florali.

    La cultura de floarea-soarelui, doza recomandată de aplicare este de 1-2 aplicări cu câte 1-2 l/ha începând cu faza de 4 frunze formate.

    Pentru orice informație suplimentară, contactați reprezentanții de vânzări ai Lebosol® România.

    Echipa Lebosol® România


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată