• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Lebosol®-Mix Rapiță și Floarea-soarelui SC, produsul complet pentru prevenirea carențelor și pentru o nutriție corespunzătoare!

  agrointeligenta.ro -

  Rapița și floarea-soarelui au devenit în ultimii ani unele dintre cele mai profitabile culturi pentru fermierii români. Dar, deseori, anumiți factori (calitatea solului și condițiile meteorologice) favorizează apariția de carențe nutritive la nivel de plantă. La plante, carența reprezintă deficiența acută a unuia sau mai multor elemente indispensabile pentru păstrarea echilibrului biologic și pentru buna lor dezvoltare. Aceastea devin vizibile încă de la începutul perioadei de vegetație și produc efecte negative ireversibile asupra culturilor agricole. Pot conduce la pierderi de producție de până la 50%.

  Lebosol® vă oferă soluții de înaltă calitate germană cu rol în prevenirea apariției carențelor (bor, mangan, molibden etc.) și asigurarea rentabilității culturilor de rapiță și floarea-soarelui.

  La cultura de rapiță: 

  Borul:

  -are rol esențial în dezvoltarea sistemului radicular și a unui aparat foliar sănătos
  -influențează pozitiv fertilitatea grăunciorilor de polen,
  -asigură fluxul de energie necesar fructificării,
  -are rol în formarea silicvelor și a numărului de semințe din silicve,
  -crește toleranța plantelor la boli.

  Manganul:

  -este implicat activ în reacțiile enzimatice influențând astfel ciclul de respirație a plantelor, sinteza clorofilei și întreaga fotosinteză,
  -acționează asupra echilibrului energetic,
  -ajută la formarea de rădăcini secundare, iar prezența lui are importanță maximă în primăverile secetoase.

  Molibdenul:

  -este o componentă a numeroase enzime,
  -îmbunătățește fixarea biologică a azotului și utilizarea acestuia în interiorul plantei,
  -este implicat în metabolizarea fosfaților.

  La cultura de floarea-soarelui:

  Borul:

  -stimulează înfloritul și îmbunătățește fertilitatea polenului,
  -asigură maturizarea uniformă,
  -contribuie la dezvoltarea sistemului radicular,
  -este un element esențial în dezvoltarea achenelor din interiorul calatidiului.

  Manganul

  -este implicat în controlul fotosintezei influențând pozitiv producția,
  -ajută plantele să facă față secetei,
  -reglează metabolismul lipidelor, asigurând conținutul de ulei din semințe, specific hibridului.

  Molibdenul:

  -joacă un rol important în asimilarea azotului de către plante, în creșterea vegetativă, în creșterea conținutului de proteină dar și a calității acesteia.

  Carența de bor se manifestă prin clorozarea și ruginirea frunzelor tinere, inflorescență slab dezvoltată și capitule nepolenizate complet.
  Carența de mangan se manifestă prin pete clorotice între nervuri și pe marginea limbului foliar, frunzele având aspect striat sau marmorat, sau prin scăderea calității recoltei.
  Carența de molibden își face simțită prezența prin frunze tinere clorotice, iar frunzele mature mor. Marginile frunzelor devin necrotice și se răsucesc ușor, lamelele frunzelor sunt reduse ca suprafață și doar pețiolul crește.

  În vederea perevenirii carențelor și pentru o nutriție corespunzătoar, echipa Lebosol® recomandă îngrășământul foliar Lebosol®-Mix Rapiță și Floarea-soarelui SC, un amestec echilibrat de microelemente pe bază de bor (61 g/l B), mangan (71 g/l Mn), molibden (7 g/l Mo), în amestec cu sulf (136 g/l S) și calciu (133 g/l CaO).

  Doza recomandată de aplicare la cultura de rapiță este: în toamnă, 1-2 l/ha începând cu faza de 3 frunze, iar primăvara, 1-2 l/ha începând cu alungirea tijei până la apariția mugurilor florali.

  La cultura de floarea-soarelui, doza recomandată de aplicare este de 1-2 aplicări cu câte 1-2 l/ha începând cu faza de 4 frunze formate.

  Pentru orice informație suplimentară, contactați reprezentanții de vânzări ai Lebosol® România.

  Echipa Lebosol® România


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Prețul petrolului – cel mai înalt nivel din ultimele 13 luni. Efectele nu vor întârzia să apară! George Cățean, MADR: ”Regretele mele sincere celor care s-ar putea simți cumva lezați” Instalarea tinerilor fermieri 2021. Sprijin majorat la 70.000 de euro pe fermă în acest an!

  Ultimele știri

  Cum îi asigura Adrian Oros pe fermieri că vor primi despăgubirile de secetă! – VIDEO Bugetul MADR – adoptat în Comisii: 1,2 miliarde de lei pentru subvenții și ajutoare de minimis! Sumele pentru plata motorinei nu apar în Bugetul pe 2021? Adrian Oros spune că banii se vor achita!