• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Încă 6 avioane cu lucrători români pleacă astăzi de la Cluj. Destinația, tot Germania!

    agrointeligenta.ro -

    Decizie oficială, stupoare pe Aeroportul din Cluj! Mai multe avioane au stat blocate la sol, după ce Ministerul Transporturilor nu le-a emis încă autorizații pentru aceste zboruri. Ulterior, oficialii au anunțat că cele șase zboruri programate astăzi spre Germania vor decola, dar orarul de zbor va fi decalat.

    Ieri, peste 2.000 de muncitori sezonieri au stat unul lângă altul pe aeroport, așteptând să plece în Germania la muncă, după ce țara a decis să ridice restricțiile de circulație pentru muncitorii sezonieri.

    Acum, avioanele sunt blocate la sol după ce Ministerul Transporturilor nu a emis încă autorizații de transport pentru zboruri.

    Potrivit primarului municipiului Cluj-Napoca, față de ieri, situația este cu totul alta acum în aeroport. Edilul arată că încă 6 zboruri către Germania vor avea loc în cursul zilei de astăzi de pe Aeroportul Cluj, însă fără ca situația de ieri să se repete, întrucât autoritățile au intervenit.

    ”Vreau să mergeţi acum în aeroport să vedeţi care e situaţia, deşi şi azi sunt vreo 6 zboruri spre Germania. Acţiunea azi este organizată ca la carte şi la fel ar fi fost şi ieri dacă prefectul, primarul, preşedintele CJ Cluj ar fi fost informaţi şi, împreună cu jandarmeria, poliţia şi chiar armata, dacă era necesar, am fi făcut ordine. Există o anchetă penală pe rol, care va stabili exact vinovăţiile”, a declarat Emil Boc, la un post local de radio.

    În urmă cu cîteva momente, procurorii de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca au transmis un comunicat de presă prin care confirmă deschiderea unui dosar penal, ca urmare a plecării a peste 1.000 de români la muncă în Germania, de pe Aeroportul Avram Iancu, în perioada stării de urgență. Cercetările se desfășoară pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

    „Structura de comunicare din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca este împuternicită să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

    În data de 10.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal cu nr. 2131/P/2020, dosar în care se desfăşoară urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen., constând în aceea că, în contextul stării de urgenţă şi a măsurilor de prevenire sau combatere a bolii infectocontagioase SARS-COV-2, luate la nivel naţional, la data de 09.04.2020, începând cu ora 07:00, în parcarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, în faţa terminalului Plecări, iar ulterior în incinta terminalului Plecări, s-a creat o aglomerare de aproximativ 1000 de persoane, muncitori sezonieri care au fost aduşi în cursul dimineţii cu mai multe autocare şi microbuze, din diverse zone ale ţării (unele dintre acestea cu focar de infecţie cu noul coronavirus Covid19) şi care intenţionau să se îmbarce în unul dintre cele 13 zboruri CHARTER organizate pentru transferul acestora către Germania.

    Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanțiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie”, arată cei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului