• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermier amendat cu 5.000 de lei pentru că nu a scris în declarație la ce oră se întoarce din câmp!

  Ramona Dascălu Ramona Dascălu -

  Fermier amendat de polițiști! Gelu Barna, din Săcălaz, județul Timiș, a fost oprit de polițiști, în timp ce se îndrepta spre câmp ca să însămânțeze culturile de primăvară, și amendat pentru că nu avea trecută pe adeverință, document completat pe propria răspundere ca administrator, ora la care va pleca de pe câmp, de la semănat.

  Citiți și: Versiunea polițiștilor care au amendat un fermier cu 5.000 de lei că nu știa ora la care termină semănatul!

  În data de 7 aprilie, fermierul a fost în Timișoara să rezolve unele probleme birocratice, iar când se îndrepta spre câmp pentru însămânțarea culturilor de primăvară, a fost oprit de un echipaj de poliție. Polițistul, care a considerat că fermierul a greșit pentru că nu avea trecut pe declarație intervalul orar pe care îl va petrece pe câmp, la semănat, a decis să-l amendeze pe acesta cu 2.000 de lei.

  M-a oprit domnul polițist și pur și simplu mi-a dat amendă că așa a vrut el. Înainte de acest incident, m-a oprit alt echipaj la intersecția de la Iulius Mall din Timișoara și m-a verificat, mi-a cerut declarația pe propria răspundere și buletinul și oamenii legii au constatat că totul a fost în regulă și că declarația este corectă. Mi-au dat liber”, a declarat fermierul, potrivit ziuadevest.ro. 

  Din păcate, la oprirea care a avut loc o distanță de 500 de metri de prima, fermierul a avut ghinion: ”Omul legii m-a întrebat unde merg. I-am spus că la câmp, la semănat. M-a întrebat când mă întorc, i-am spus că în jur de orele 20-22. Niciodată nu am o oră fixă când mă întorc de pe câmp”.

  Dar nu ai trecut ora pe declarație! Trebuie să îți dau amendă 2.000 de lei!”, i-ar fi spus politistul fermierului.

  Fermierul povestește că a avut apoi un schimb de replici cu polițiștul și că în final s-a ales cu amenda dublată.

  ”I-am spus că nu trebuie trecută ora, mi-a spus să trag pe dreapta și m-a informat că am amendă 5.000 de lei. I-am repetat în continuare că nu trebuie trecută ora pe declarație pentru că niciodată nu am o oră fix când mă întorc de pe câmp”, a spus fermierul.

  Gelu Barna a sunat la 112 și a mai venit un polițist, care nu a vrut să intervină în caz. I-a zis că nu poate să țină nici cu el, nici cu omul legii. Fermierul l-a sunat apoi și pe avocat și l-a pus să citească ordonanța militară, așa cum a spus polițistul, că acolo se arată că trebuie scrisă ora de plecare și ora de venire. Avocatul nu a găsit nimic. Fermierul a încercat să îi explice polițistului că nici ceilalți angajați din fermă nu au scrisă pe document ora și nu au avut problemă niciodată la controale. Omul i-a spus polițistului să îi dea avertisment și va completa ora, dacă așa trebuie, dar să nu îi dea amendă 5.000 de lei, într-o așa situație grea, fiindcă nu e infractor, ci un fermier corect care merge pe câmp să muncească și să facă însămânțarea de primăvară, să producă hrană poporului. Polițistul nici nu a vrut să audă.

  E un abuz strigător la cer. Nu voi ceda. Facem contestație și îi dau în judecată. Așa ceva nu se face. Am avut adeverința, am avut buletinul, am fost corect. Nu trebuia să mă amendeze,  să își bată joc de un fermier care produce hrana cea de toate zilele pentru această țară. E un abuz clar. Domnul polițist ne vedem la tribunal. I-am spus că merg pe câmp, sunt fermier, mă ocup cu agricultura”, povestește fermierul amendat.

  Aveți mai jos adeverința prezentată de fermieri polițiștilor. Agricultorul a refuzat să semneze procesul verbal, astfel că acesta, precum și amenda îi vor fi transmise prin poștă.

   

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  PREV-AM: un singur produs pentru toți dăunătorii. Triplu efect: insecticid, fungicid și acaricid, bun și în culturile bio! Adjuvanții Lebosol – Cheia tratamentelor foliare de maximă eficiență! Erbicidarea porumbului în vegetație! Pachetul tehnologic de la Innvigo pentru o cultură fără buruieni

  Ultimele știri

  Doi hoţi de animale au fost prinşi şi încătuşaţi în câmp, în timp ce fugeau cu trei vaci şi doi cai! Adrian Oros: Fermierii ne-au cerut să plătim despăgubirile de secetă până pe 30 iulie! Proiect MADR: Testele pentru genotiparea berbecilor – GRATUITE până la sfârșitul anului!

  Căutare în articole