• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un bărbat care planta flori în fața casei a fost amendat de polițiști cu 2.000 de lei!

    agrointeligenta.ro -

    Motivele pentru care românii sunt amendaţi devin din ce în ce mai ciudate. Este şi cazul unui bărbat care a primit amendă în timp ce, potrivit declarațiilor sale și ale unui localnic, planta panseluțe în fața casei sale din localitatea Rădești, județul Alba. Sancțiunea primită se ridică la 2.000 de lei, iar procesul-verbal întocmit de echipajul respectiv are numărul 45, semn că respectivii polițiști nu au iertat pe nimeni și nimic.

    Pe Albert, toți locuitorii din Rădești, îl știu ca pe un băiat muncitor, dar extrem de sărac, care locuiește într-o casă părăsită, de la marginea satului, arată jurnaliștii de la evz.ro. Are un ajutor social și lucrează cu ziua la Primărie, la muncile publice, sau prin vreo gospodărie, unde este chemat de localnici.

    Pe data de 7 aprilie, Albert, planta panseluțe în fața casei în care locuiește, mai exact pe o porțiune din afara gardului casei. Avea asupra lui o adeverință completată, prin care să dovedească că a părăsit locuința ca să lucreze în afara gospodăriei. De fapt, la gardul casei, unde a plantat panseluțe. Prin zonă a trecut o mașină de poliție, în care se aflau doi agenți, care l-au luat la întrebări. I-au cerut adeverința și acesta o avea, numai că agenta Georgiana Popa a văzut că aceasta nu era datată. Și în loc să îi spună omului să și-o dateze, așa cum în alte părți alți polițiști le dau măști românilor, agenta de poliție i-a dat amărâtului Albert o amendă de 2.000 de lei.

    În procesul verbal se arată că ”susnumitul a fost depistat pe strada Principală, din satul Rădești, comuna Rădești, jud. Alba având asupra sa, o declarație completată fără ca aceasta să fie datată, încălcând astfel măsura impusă de ordonanța militară 3/2020”, se arată în procesul verbal.

    Mai grav este faptul că procesul verbal nu ar fi fost scris la fața locului, unde polițista ar fi putut găsi un martor care să îi susțină afirmațiile, ci la sediul postului de poliție, unde nu a fost nimeni. La rubrica observații, apare mențiunea de ”nu este de față”, deși cel amendat a fost de față la momentul discuției dintre el și cei doi polițiști. Mai mult, la rubrica martor asistent, o altă persoană care să fie de față și care să poată să confirme sau să infirme relatarea polițiștilor, aceasta nu există fiind trecută doar mențiunea ”stare de urgență”.

    Acesta este Albert, românul pe care polițiștii l-au amendat cu 2.000 de lei că nu avea data pusă pe declarația pe proprie răspundere

    Cel care a făcut public tot cazul este un localnic, Alexandru Sintu:

    ”Toată lumea din Radești îl știe pe Ali.

    A făcut o școală ajutătoare la Sâncrai și de mai bine de 20 de ani stă în fosta casă a lui baciu Janos, de lângă baltă.

    Respectuos și tot timpul cu zâmbetul pe buze, trăiește din ajutor social și din ce mai lucrează cu ziua.

    În perioada asta de pandemie nu a mai putut merge la lucru și, stând acasă, s-a gândit să planteze panseluțe în fața porții. Foarte neinspirat, pentru că un echipaj de poliție s-a oprit și i-a cerut declarația pe propria răspundere. Surprinzător, avea declarație. Doar că nu era dată pe ea. Și, astfel, poliția l-a amendat cu 2.000 de lei pentru că planta panseluțe în fațăcasei lui, singur și fără să iasă în stradă.

    Că milițienii ăștia fac ce vor se poate vedea și din procesul verbal. Iar procesul ăsta verbal poate înspăimânta orice om normal – nu e semnat de contravenient, nu sunt martori și e completat fără ca cel amendat să fie de față. Așadar, oricine am fi, ne putem trezi cu amendă fără să fim de față, fără să existe martori. Așa, amendați pur și simplu…”

    Comisarul Luminița Prodan a declarat pentru evz.ro că bărbatul în cauză a fost depistat circulând pe stradă. ”Nu a fost singura dată când i s-a atras atenția. El a fost văzut de mai multe ori circulând pe stradă. La momentul respectiv le-a spus colegilor mei că vine de la magazin, dar nu avea nimic asupra lui. Nu e vorba de panseluțe”, a spus comisarul Prodan.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till