• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • MADR: NOI SCHIMBĂRI pentru SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO LA TOMATE!

    agrointeligenta.ro -

    Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere publică o hotărâre de Guvern privind o serie de modificări la depunerea cererilor pentru Programul Tomata, în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19. Cererile de înscriere pentru banii de la stat se depun la Direcțiile Agricole până la data de 15 mai.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune care sunt modificările propuse de Ministerul Agriculturii, care vor intra în vigoare după aprobarea în ședință de Guvern și publicarea în Monitorul Oficial:
    1. La articolul 10, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (31), cu următorul cuprins: ,,(31) În cazul în care depunerea cererii de înscriere în program are loc în perioada stării de urgență pe teritoriul României, verificarea sumelor rămase sau potențial a fi primite prin schema de ajutor de minimis se realizează de către persoana împuternicită din cadrul direcției pentru agricultură județeană, respectiv a municipiului București și se comunică telefonic, prin fax sau în format electronic, prin e-mail înainte de înregistrarea cererii de înscriere în program.”
    2. La articolul 11, după alineatul (8) se introduce un nou alineat, alin. (9), cu următorul cuprins: ,,(9) Prin excepție de la prevederile alin. (1) și (3), pentru județele cu un număr de cereri înregistrate în Registrul unic mai mare de 500, reprezentanții direcțiilor pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București efectuează cel puțin una dintre cele două verificari prevăzute la alineatele menționate.”
    Art. II – La articolul 9 din Hotărârea Guvernului nr.108/2019 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi”, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control al acesteia, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 170 din 4 martie 2019, cu modificările și completările ulterioare, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (31), cu următorul cuprins: ,,(31) În cazul în care depunerea cererii de înscriere în program are loc în perioada stării de urgență pe teritoriul României, beneficiarii prevăzuți la art. 4, alin.(2) transmit prin fax sau în format electronic prin e mail la direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, toate documentele necesare accesării ajutorului de minimis pentru aducerea la îndeplinire a celor prevăzute la alin. (1)-(3). Verificarea sumelor rămase sau potențial a fi primite prin schema de ajutor de minimis se realizează de către persoana împuternicită din cadrul direcției pentru agricultură județeană, respectiv a municipiului București și se comunică telefonic, prin fax sau în format electronic, prin e-mail înainte de înregistrarea cererii de înscriere în program.”

    Citiți și: PROGRAMUL TOMATA-APROBAT! Cererile de înscriere se depun/trimit la DAJ până pe 15 mai!

    Reamintim că potențialii beneficiari sunt:

    -producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător
    -producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008
    -producătorilor agricoli persoane juridice.

    Pentru a fi eligibili la aplicarea schemei solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulative:

    -să dețină osuprafață cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator cu dimensiunile de circa 150 x 200 cm, pe care să se găsească inscripția „Program susținere tomate, anul 2020, beneficiar numărul ………….., Direcţia pentru Agricultură a Judeţului ………/ Municipiului Bucureşti”;
    -să obțină o producție de minimum 3 kg tomate/mp;
    -să fie înregistrați în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spațiile protejate în anul de cerere.
    -să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor completat începând cu data înființării culturii.
    -să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției.

    Verificările se efectuează la începutul rodirii și înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producției. Valorificarea recoltei se face până la data de 15 iunie a.c. inclusiv.


    Te-ar mai putea interesa

    Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!