• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Replica secretarului de stat Claudiu Sorin Roșu-Mareș: ”Cine mă cunoaște știe că întotdeauna am fost de partea fermierilor!”

    agrointeligenta.ro -

    Cine mă cunoaște știe toată activitatea mea pentru că întotdeauna am fost de partea fermierilor, a precizat pentru publicația noastră Claudiu Sorin Roșu-Mareș, secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Oficialul din cadrul MADR a dorit să facă o serie de precizări după ce președintele Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România, Dumitru Grigorean l-a acuzat că nu susține demersul crescătorilor care trec prin momente dificile.

    Vă prezentăm, integral, declarația făcută pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO de către secretarul de stat Claudiu Sorin Roșu-Mareș:

    ”Referitor la informația care s-a rostogolit în presa de specialitate agricolă, vreau să precizez următoarele cu referire la numele meu folosit într-un mod în care nu este justificat:

    Astăzi a avut loc o videoconferință pe sistemul Zoom organizată de Radio Iași, Radio România Actualități și împreună cu alți parteneri media și cu diverse persoane invitate la dezbatere despre pandemie și secetă.

    În momentul în care au fost discuțiile preluate de către moderator, s-a dat cuvântul fermierilor să își spună (problemele – n.r.)  reprezentanților direcțiilor agricole, respectiv APIA și USAMV și stațiunilor de cercetare-dezvoltare. S-a ridicat problema că este nevoie de sprijin și pentru vaca de lapte, vaca de carne care nu a fost sprijinite absolut deloc în această perioadă.

    Răspunsul meu în luarea de cuvânt avută a fost următoarea: este adevărat că pe lângă seceta care afectează cultura mare, afectată este și zootehnia, împreună cu aceasta mă gândesc la vaca de lapte, vaca de carne, care trebuie sprijinite. Referitor la informația că nu au fost sprijinite deloc, am precizat că acest sprijin a fost în sprijinul cuplat la vaca de lapte, cât și la vaca de carne. Mai mult, am luat apărarea fermierilor care în momentul de față au un preț redus la lapte, pentru că procesatorul fie în momentul de față practică prețul de vară, fie lucrează pe stocuri, și atunci am zis că trebuie să ne orientăm și înspre crescătorii de animale, respectiv cei din sectorul bovin, că trebuie sprijiniți.

    De asemenea, colegul meu George Scarlat (de asemenea secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii – n.r) care a intervenit în același timp a spus că ne gândim chiar la un sprijin pe Unitate Vită Mare la fel cum avem pe hectar. Nici într-un caz – și altă discuție nu am avut cu domnul care mi-a preluat numele și l-a pus pe Facebook unde a postat, nu am avut nicio altă discuție. De unde această afirmație că eu aș fi împotriva fermierilor și că i-aș fi făcut în fel și chip?! Nu îmi permit și cine mă cunoaște știe toată activitatea mea pentru că întotdeauna am fost de partea fermierilor. Mai mult, eu la începutul carierei mele, activând într-o asociație a crescătorilor de bovine, știu problemele cu care se confruntă și sunt de partea lor. Modul meu diplomatic în care de cele mai multe ori tratez problemele nu are cum să fie în acest moment mânjit în acest fel.

    După ce am primit informația referitor la postarea pe care a făcut-o dânsul, am încercat să îl sun și l-am sunat de mai multe ori. Nu am reușit să intru în discuție cu dânsul și cu proxima ocazie, când reușesc, o să discut, să vedem care este problema și să lămurim acest aspect”.

    Vă reamintim că astăzi, duminică – 3 mai, președintele ACBCR, fermierul sucevean Dumitru Grigorean s-a arătat dezamăgit pe Facebook de reacția unui ”înalt demnitar din MADR”. ”Interesant! Răspunsul unui înalt demnitar al MADR la multitudinea de probleme cu care ne confruntăm: “da’ bine măi pârliților, nu v-am dat sprijin cuplat, ce ajutoare mai vreți”. Măcar bine că ne-am lămurit, suntem pe cont propriu, “scapă cine poate”!„, a scris pe Facebook președintele Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România, fermierul Dumitru Grigorean. Acesta a precizat că citatul este unul aproximativ, ”cu excepția cuvântului pârliți, care nu a fost rostit, ci doar sugerat”.

    Întrebat de către președintele Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România, dr. Mary Pană, cine este demnitarul la care face referire, Dumitru Grigorean a precizat că este vorba despre Roșu-Mareș.


    Te-ar mai putea interesa

    Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii