• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Carmen Avram: Oficialii Comisiei Europene se fac că nu aud întrebările legate de abuzurile asupra sezonierilor români!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Comisia Europeană ignoră probleme ridicate de europarlamentarii români în Comisia AGRI! Este acuzația pe care europarlamentarul român Carmen Avram o face la adresa oficialilor europeni care, spune aceasta, efectiv se fac că nu aud întrebarea legată de situația românilor plecați din țară să muncească în fermele din vestul Europei.

  ”Prezentă în ședința extraordinară a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European (AGRI), Stella Kyriakides, Comisarul European pentru sănătate, a fost întrebată atât de europarlamentarul Carmen Avram, cât și de alți colegi din Comisia AGRI, ce măsuri concrete vor fi luate pentru muncitorii sezonieri români care se plâng de abuzurile suferite la fermele din Occident. Din păcate, Comisarul a evitat răspunsul la această întrebare, ignorând îngrijorările exprimate în ședință. Și mai grav este că aceeași atitudine a avut-o, în cadrul unei alte ședințe a AGRI, și Comisarul European pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, care nu a vrut să răspundă la întrebare. De asemenea, scrisoarea trimisă în urmă cu două săptămâni Comisiei Europene de Carmen Avram și alți 25 de europarlamentari, din 11 state membre, a rămas fără răspuns până la această oră”, se arată într-un comunicat de presă remis de către biroul europarlamentar al lui Carmen Avram către Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Sursa citată arată că ”atitudinea membrilor Comisiei Europene e șocantă și lipsită de considerație față de soarta a mii de cetățeni ai Uniunii Europene. Carmen Avram atrage atenția că România nu trebuie tratată ca „raftul Europei”, din care poți alege oricând forță de muncă ieftină și lesne de abuzat”

  ”Europarlamentarul Carmen Avram continuă să ceară de urgență:
  1. un set de protocoale pentru informarea și protejarea muncitorilor sezonieri expuși la abuzuri în timpul acestei crize;
  2. accelerarea mecanismului centralizat de achiziții pentru echipamente de protecție, în special în ferme;
  3. necesitatea implementării Convenției ILO 184 (legată de Siguranța și Sănătatea în Agricultură) în statele membre care încă nu au implementat-o sau îi ignoră prevederile.

  Deși muncitorilor sezonieri le-a fost permis tranzitul în alt stat prin acorduri bilaterale, în urma unei recomandări a Comisiei Europene, mulți dintre ei au ajuns în ferme din străinătate unde trăiesc în condiții deplorabile, înghesuiți în adăposturi rudimentare, uneori fără electricitate, apă curentă sau facilități obligatorii pentru igiena de bază. Mai grav, acești oameni au puține opțiuni și perspective profesionale, ceea ce îi face vulnerabili în relația cu angajatorii. Această vulnerabilitate nu înseamnă că trebuie lăsați pradă condițiilor deplorabile, abuzurilor și izolării și, mai ales, tratați ca niște cetățeni de mână a doua.

  Deși în ultimele luni mii de români au plecat la muncă în ferme occidentale, în condiții incerte și în baza unor contracte dubioase, Guvernul României nu are nici până în prezent o evidență clară a acestora. E cu atât mai grav cu cât, în Germania, un sezonier român a murit după ce a fost infectat cu virusul COVID-19, iar alte câteva sute au fost testate pozitiv”, se mai arată în comunicatul de presă.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cele 14 obiective asumate de Corteva Agriscience pentru a crește sustenabilitatea agricolă până în 2030 Când și cum se face fertilizarea foliară de primăvară la culturile de grâu și orz FURIOUS, PATRICIA ȘI FAUSTO – trei hibrizi RWA de floarea-soarelui pentru toți fermierii!

  Ultimele știri

  TRANSMISIE VIDEO: Bayer Agro Arena de la Comloșu Mic, județul Timiș Alertă emisă de ANM! Lisa cu cele 15 județe sub cod de ploi, vijelii și grindină! Manevră pentru a-i lăsa pe unii fermieri fără despăgubiri? Producția din câmp, ”umflată” de comisia de secetă!

  Căutare în articole