• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Lista albă a băncilor care plătesc avansul din subvenții pe baza adeverinței APIA!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Lista băncilor de la care fermierii pot obține credite în baza adeverinței pentru subvențiile APIA din Campania 2020. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a transmis în premieră pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO care sunt instituțiile de credit colaboratoare trecute în ”white list” – pe lista albă a convențiilor încheiate pentru plata în avans a subvențiilor agricole!

  Până în prezent APIA a încheiat 19 convenții cu instituțiile bancare și nebancare, care se află în diverse stadii de finalizare, astfel:

  1. APIA-Alpha Bank;
  2. APIA-BCR;
  3. APIA-CEC Bank;
  4. APIA-BRD;
  5. APIA-Creditcoop;
  6. APIA-Credit Agricol;
  7. APIA-Exim Bank;
  8. APIA-Banca Feroviară;
  9. APIA-First Bank;
  10. APIA-FRGCIP Fondul Român de Garantare a Creditelor;
  11. APIA-Idea Bank;
  12. APIA-Libra Internet Bank;
  13. APIA-Intesa Sanpaolo;
  14. APIA-OTP Bank;
  15. APIA-Patria Bank;
  16. APIA-Raiffeisen Bank;
  17. APIA-Banca Românească;
  18. APIA-Banca Transilvania;
  19. APIA-Unicredit.

  Din 15 mai APIA demarează eliberarea adeverințelor-punte

  Începând de vineri,  15 mai, APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată: schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi măsurile de mediu şi climă, respectiv Măsura 10 – Agromediu și climă. Totodată, mai pot beneficia de adeverințe beneficiarilor Măsurii 11 – Agricultură ecologică, Măsurii 13 – Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, implementate de Agenţie în cadrul Campaniei 2020.

  Aceste convenții se adresează fermierilor care intenţionează sa acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare și non-bancare, care au încheiat convenţii cu APIA.

  Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2020 solicitând sprijin pentru schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu și/sau pentru măsurile de mediu şi climă – M10, M11, M13.

  De asemenea, prin adeverinţă se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafaţa determinată la plată pentru schemele de plată care fac obiectul convenţiei, că s-a efectuat controlul administrativ sau controlul preliminar, sau datele au fost preluate din informațiile existente în cererea închisă în aplicația IPA online și înregistrată în IACS, după caz, asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea schemelor de plată care fac obiectul convenţiei și că beneficiarul, la data emiterii Adeverinței, nu face obiectul excluderilor de la plată pentru aceste scheme de plată, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

  Valoarea creditului va fi de până la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA.

  Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează creditele acordate de bănci fermierilor.

  APIA reamintește fermierilor că, potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 50/2017 de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.703/2013, pentru aprobarea condițiilor în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiar-bancare și nebancare și APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de instituție în baza adeverințelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

  În ceea ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor, care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Șeful APIA, în control! Situația la zi cu plățile fermierilor și cererile pentru subvenții! Ioan Suciu: ”Adeverințele APIA nu pot fi condiționate de nicio Primărie!” Anunțul de astăzi al APIA despre subvențiile în avans ale fermierilor!

  Ultimele știri

  ANSVSA: Proprietarii fondurilor de vânătoare – despăgubiri pentru mistreții morți de pestă! Legea Vânătorii a fost modificată! Decret semnat de Președintele Iohannis! Focar în pădure: Peste 100 de mistreți, găsiți morți. Testele de pestă porcină africană au ieșit pozitive!

  Căutare în articole