• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SUBVENȚIE SPECIALĂ pentru CARNEA DE VITĂ! Prețurile la poarta fermei au scăzut cu până la 40%!

    agrointeligenta.ro -

    Comisia Europeană trebuie să acorde măsuri urgente de sprijin pentru sectorul cărnii de vită, este mesajul tranșant al europedeputatului Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE. Oficialii europeni atrag atenția că prețurile au scăzut brusc la nivelul fermei, cu până la 40%, punând o presiune suplimentară asupra veniturilor producătorilor de carne de vită.

    Daniel Buda spune că semnalul privind carnea de vită a fost tras la Bruxelles de Copa-Cogeca, una dintre cele mai mari şi mai active organizaţii în reprezentarea intereselor în fața instituțiilor europene a milioane de fermieri europeni.  Copa-Cogeca a transmis o actualizare cu privire la impactul COVID-19 asupra sectorului de carne de vită.

    ”Secretarul general Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, într-o scrisoare adresată Comisiei Europene, Direcției Generale AGRI, a arătat faptul că sectorul de carne de vită se confuntă cu o scădere drastică a cererii, dar și a valorii cărnii, pe fondul închiderii industriei HoReCa, dar nu numai. Copa-Cogeca salută ajutorul privind depozitarea privată pentru carnea de vită, însă insistă asupra unei soluții specifice pentru situația de pe piața sectorului de carne de vită. Acum este perioada de producție sezonieră de viței și în absența unei piețe, producătorii vor trebui să mențină vițeii mai mult decât era de așteptat, ceea ce duce la costuri mari pentru fermieri și pierderea valorii deoarece nu vor mai putea fi vânduți sub formă de viței”, a arătat Daniel Buda.

    Acesta mai spune că prețurile au scăzut brusc la nivelul fermei, cu până la 40%, punând o presiune suplimentară asupra veniturilor producătorilor de carne de vită în această perioadă dificilă.

    ”Drept urmare, statele membre împreună cu asociațiile de fermieri solicită Comisiei Europene să utilizeze dispozițiile excepționale din Regulamentul OCM, în special art. 219, care oferă Comisiei Europene posibilitatea de a extinde domeniul de aplicare al măsurilor tradiționale de gestionare a pieței. În special, pentru a extinde domeniul de aplicare al ajutorului de depozitare privată în sectorul cărnii de vită”, a mai arătat Daniel Buda.

    Reamintim că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a solicitat sprijin financiar direct din FEGA pentru lapte, carne de porc și carne de pasăre similar cu cel acordat in 2015 si 2016 pe perioada embargoului cu Rusia. Totodată, pentru sectorul vitivinicol impactat de închiderea lanțului HoReCa, s-a solicitat Comisiei Europene ca sumele disponibile pentru programul național vie-vin să poată fi utilizate pentru a evita abandonul plantațiilor viticole înființate prin programele de reconversie.

    Specific pentru carnea de vită, Comisia a aprobat recent un ajutor pentru depozitare privată carne de bovină (REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/596 AL COMISIEI din 30 aprilie 2020 privind acordarea ajutorului pentru depozitarea privată a cărnii proaspete sau refrigerate de bovine cu vârsta de opt luni sau mai mult și stabilirea în avans a cuantumului ajutorului).


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Subvențiile care se achită fermierilor până la finalul anului

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”