• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • S-a mărit arenda minimă la terenurile de la stat și se verifică toate contractele de concesiune!

    agrointeligenta.ro -

    Terenurile de stat sunt supuse unor noi proceduri, între acestea fiind inclusă și o majorare pentru redevența minimă, dar și o verificare a contractelor de concesiune, a anunțat ieri, luni – 18 mai, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

    ”Luați în calcul, vă rog, marile jafuri cu terenurile statului și încheierea de contracte de concesiune pe nimic, între 200 și 400 kilograme de grâu pe hectar pe an, toate acestea făcute în anii 2000 și 2005 (…) Ce am făcut noi? Am majorat nivelul minim al redevențelor, atât la terenurile cu destinație agricolă, cât și la terenurile neagricole. Am făcut norme interne pentru schimburi de terenuri, nefiind actualizate din 2003, am actualizat procedurile de concesionare, identificăm suprafețele de teren exploatate fără titular valabil, abuziv. Verificăm toate contractele de concesiune cu redevență mică, ridicolă, pentru a crește această redevență”, a declarat ministrul Agriculturii.

    După verificarea contractelor și terenurilor rămase disponibile, șeful de la MADR a arătat că a fost identificată o suprafață totală de 50.000 de hectare ce poate fi acordată, prin lege, tinerilor care doresc să facă agricultură. Suprafața maxim per beneficiar poate fi de 50 de hectare.


    Te-ar mai putea interesa

    Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial