• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ORDIN MADR: Fermierii, penalizați de APIA dacă depun CERERE UNICĂ cu întârziere!

    agrointeligenta.ro -

    Ordin al ministrului agriculturii privind penalizările pentru depunerea cererii unice în 2020. Termenul limită pentru această campanie s-a prelungit oficial până la 15 iunie, dar fermierii pot depune cererile și după această dată în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor pentru utilizarea efectivă a parcelelor agricole în cauză, dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie.

    Potrivit ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 52/2020 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plată pentru anul 2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 141 și 141 bis din 21 februarie 2020, se modifică după cum urmează:

    1. La articolul 2, alineatele (1) și (2) vor avea următorul cuprins: Art. 2. – (1) Cererea unică de plată completată de fermieri conform instrucțiunilor de completare prevăzute în anexa nr. 2 se depune la centrele locale/județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, denumită în continuare APIA, în perioada 2 martie – 15 iunie 2020, conform prevederilor art. 2 lit. l) din Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condițiilor specifice și a modului de implementare a schemelor de plăți prevăzute la art. 1 alin. (2) și (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 și pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură, precum și a condițiilor specifice de implementare pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenurile agricole, prevăzute în Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, cu modificările și completările ulterioare. Cererile unice de plată pot fi depuse și după data de 15 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie, potrivit prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014 al Comisiei din 11 martie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1.306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește sistemul integrat de administrare și control și condițiile pentru refuzarea sau retragerea plăților și pentru sancțiunile administrative aplicabile în cazul plăților directe, al sprijinului pentru dezvoltare rurală și al ecocondiționalității.

    La anexa nr. 2 „Instrucțiuni de completare a formularului de cerere unică de plată 2020. Informații privind schemele de plată/măsurile de sprijin”, partea V „Angajamente și declarații”, secțiunea „Depunerea cererii unice de plată”, primul paragraf va avea următorul cuprins: Fermierii depun o singură cerere unică de plată, chiar dacă dețin suprafețe de teren și/sau exploatații zootehnice cu cod ANSVSA în diferite localități sau județe. Cererea unică de plată, completată de către fermieri, se depune la centrele locale/județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în perioada 2 martie-15 iunie 2020, conform prevederilor art. 2 lit. l) din Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 619/2015, cu modificările și completările ulterioare, și se înregistrează în sistemul IACS. Cererile unice de plată pot fi depuse și după data de 15 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor pentru utilizarea efectivă a parcelelor agricole în cauză, dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie, potrivit prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014.”

    La anexa nr. 2 „Instrucțiuni de completare a formularului de cerere unică de plată 2020” partea V „Angajamente și declarații” secțiunea „Modificarea cererii unice de plată” punctul 7 „Solicitarea de retragere a sprijinului aferent unei/unor scheme de plată în campania 2020,” litera b1) se modifică și va avea următorul cuprins: b1) Potrivit art. 11 alin. (22) din Ordinul MADR nr. 619/2015, cu modificările și completările ulterioare, pentru a veni în sprijinul fermierilor și pentru creșterea calității cererilor de plată, conform art. 1 pct. 2 din Regulamentul (UE) nr. 2.333/2015, cererile unice de plată sunt supuse unor verificări preliminare încrucișate, așa cum sunt menționate la art. 29 alin. (1) primul paragraf lit. (c) din Regulamentul (UE) nr. 809/2014, cu modificările și completările ulterioare.

    Rezultatele controalelor încrucișate preliminare se notifică fermierului de către APIA în termen maxim de 26 de zile calendaristice de la data-limită de depunere a cererii unice de plată, până la data de 13 iulie 2020.

    În termen de 9 zile calendaristice de la data finală pentru notificarea către fermier a rezultatelor verificărilor preliminare menționate la alin. (23), respectiv fermierul notificat de APIA conform alin. (23) poate modifica cererea unică de plată în aplicația IPA-online fără penalități, până la data de 22 iulie 2020.”


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an