• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Stația de condiționare a companiei Corteva Agriscience din România a încheiat cu succes sezonul de producție!

  agrointeligenta.ro -

  Stația de procesare sămânță a companiei Corteva Agriscience, situată în Afumați, a încheiat cu succes sezonul de producție cu peste 1,6 milioane de unități de porumb, floarea-soarelui și soia, pregătiți pentru sezonul agricol 2020.

  Aflată la 12 km de București, amplasată pe o suprafață de 15 ha, este cea mai mare stație de procesare semințe din România, iar dintre facilitățile Corteva, a doua ca și capacitate din Europa. In Afumați se procesează peste 50 de hibrizi de porumb și floarea soarelui marca Pioneer® pentru 15 țări, concentrându-se foarte mult pe piața locală din România și Moldova. De asemenea, piețe foarte importante pentru companie, din punct de vedere al volumelor livrate, sunt cele din Bulgaria, Ucraina, Rusia și Polonia.

  Stația a fost deschisă în 1992

  Prima reprezentanță comercială din București a fost deschisă în anul 1992, iar stația de la Afumați a fost construită în anul 2002. În cei 18 de ani de funcționare, milioane de saci au fost procesati aici, completând astfel valoarea genetică excepțională a semințelor, prin tratamentele premium aplicate. Stația de procesare dispune de cele mai moderne echipamente din industrie, sortere optice, mașini de tratat performante care aplică cu precizie de câteva mg pe bob. Unitatea de producție de semințe respectă cele mai înalte standarde internaționale și toate cerințele legislației românești cu privire la condițiile de muncă, reglementările de siguranță și cele ecologice.

  Aici se prelucrează porumb și floarea-soarelui din tot sudul, sud estul și nord estul țării. Compania colaborează cu numeroși fermieri, cu o lungă tradiție în producerea de semințe și cu care mențin o relație de parteneriat de mult timp.

  Peste 300 de angajați și sezonieri

  Stația dispune de o echipă tânără, dinamică, experimentată, în care se investește permanent și care asigură o eficiență extraordinară. Peste 300 de angajați permanenți și sezonieri garantează ciclul complet de producție al hibrizilor de înaltă calitate al brandului Pioneer®.

  Un nou tratament la sămânță, introdus în 2019

  Începând cu 2019, în România se aplică tehnologia premium LumiGEN™ de tratament sămânță pentru hibrizii de floarea soarelui si porumb marca Pioneer®.  Această tehnologie oferă cea mai bună si stabilă protecție împotriva dăunătorilor și a bolilor în perioada critică de creștere a culturilor, cu impact limitat asupra mediului, potențând astfel genetica de excepție a semințelor Pioneer®.

  Facilitatea de producție foloseste o nouă tehnologie inovatoare de ambalare a semințelor, denumită Easy Open, pentru toate culturile realizate în Afumați. Toti sacii comandați sunt Easy Open. Pe lângă această tehnologie, pe toate ambalajele de semințe Pioneer® se aplică o hologramă specială, un sistem unic de protecție împotriva contrafacerii denumit IZON®.

  Capacitatea de condiționare a crescut cu 60%

  În acest sezon, capacitatea de condiționare a crescut cu 60% față de sezonul trecut. Acest lucru a determinat o creștere a nivelului de deservire a clienților, care pot beneficia în timp util de produsele Corteva. Foarte important este procesul de calibare la floarea soarelui pe 3 calibre, care înseamnă o mai bună uniformitate a semințelor, cu impact major asupra plantabilității, precum și selectarea semințelor de floarea soarelui de către un sorter optic înainte de tratament, rezultând o puritate fizică îmbunătățită.

  Astfel, aici, în stația de procesare a semințelor Corteva din România, dispunem de cele mai moderne echipamente și investim permanent în tehnologie, asigurând material semincer de înaltă calitate pentru fermierii români. Datorită abordărilor și tehnologiilor inovatoare, precum și a vastei experiențe acumulate de personalul nostru de-a lungul timpului, ajutăm fermierii români să obțină maximul din munca lor, creând în același timp condițiile necesare pentru dezvoltarea producției în Romania. Punem un foarte mare accent pe siguranta și protecția muncii, toate procesele desfășurându-se în condiții de maximă siguranță pentru toți operatorii noștri. Pentru partea de tratamente sămânță și alte inputuri lucrăm cu furnizori de top, pentru ca la final să obținem cea mai performantă sămânță”, a declarat Marian Pascariu, directorul stației de producție Corteva Agriscience din România.

  Corteva Agriscience este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cele 900 de vaci blocate pe vas în Mediterana s-au întors în Spania și vor fi ucise Apel către parlamentarii de pe “lista rușinii”: Aveți o ultimă șansă, uriașă, să deveniți eroii fermierilor! Nu o ratați! Ioan Suciu, crescător de ovine: Vin arabii în sate să negocieze prețul la miei și oferă 13 lei/kg în viu!

  Ultimele știri

  Europarlamentarul Dan Motreanu: Mecanismul European de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon, estimat să intre în vigoare în 2023 Rețeta batoanelor cu miere a ajutat-o pe Liza Mămăligă să facă din stupina familiei un brand Bugetul pe anul 2021 – adoptat în Parlament! Primele subvenții APIA deblocate pentru fermieri!