• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cele 14 obiective asumate de Corteva Agriscience pentru a crește sustenabilitatea agricolă până în 2030

    Ramona Dascălu -

    Corteva Agriscience a făcut publice, pe data de 1 iunie 2020, angajamentele pe care și le-a asumat pentru următorii zece ani în vederea creșterii sustenabilității sistemului alimentar mondial. Obiectivele se referă atât operațiunile proprii, cât și la o serie de inițiative vizând agricultorii și productivitatea fermelor acestora, îmbunatățirea calitații solului, grija față de mediu, gestionarea resurselor de apă, biodiversitatea, siguranța la locul de muncă, transparența lanțului de aprovizionare.

    “Acum este mai important ca oricând să ne îndeplinim misiunea de a contribui la îmbunătățirea performențelor sectorului agricol la nivel global, punând accent pe durabilitate. Credem că este momentul potrivit să ne angajăm în protejarea și conservarea sursei hranei noastre, în a ajuta comunitățile să înflorească. Vrem să-i sprijinim pe aceia care ne hrănesc pe noi toți”, a declarat James C. Collins Jr., președintele executiv al Corteva Agriscience.

    Obiectivele asumate, croite pe măsura mărimii și misiunii companiei, reflectă faptul că aceasta este sută la sută dedicată agriculturii și are în centru dezvoltarea relațiilor pe  termen lung atât cu fermierii, cât si cu toti ceilalti parteneri de-a lungul lanțului, după cum explică Anne Alonzo, vicepreședinte pentru afaceri externe și sustenabilitate. “Pentru Corteva, problema sustenabilitatii nu este deloc ceva nou. Anunțul de astăzi constituie doar asumarea publică a celor 14 obiective specifice si măsurabile care să-i ajute pe fermieri să practice o agricultură durabilă, sa protejeze pamântul și resursele naturale, să îmbunatățească viața comunităților și să crească profitabilitatea noastră operațională”, a declarat Anne Alonzo.

    Angajamentele pe care Corteva și le-a luat pentru următorii 10 ani vor oferi instrumentele și pregătirea necesare pentru a reduce variabilitatea randamentelor culturilor, a optimiza utilizarea input-urilor și a spori capacitatea de a face față schimbărilor climatice. Grija față de calitatea solului, gestionarea corectă a apei si biodiversitatea sunt parte a viziunii companiei. Între obiectivele Corteva mai sunt incluse dezvoltarea și protejarea resurselor umane proprii, dar și ale celor din sistemul agro-alimentar și din comunitatea agricolă în sens larg. Compania promite să pună inovarea durabilă în centrul preocupărilor sale, să elaboreze o strategie pemtru diminuarea efectelor schimbărilor climatice, să folosească ambalaje nepoluante și să-și intensifice efortul de creștere a sustenabilității activității de producție.

    Începând cu 2021, Corteva va raporta anual progresul făcut în toate direcțiile menționate printr-un raport de durabilitate. Mai multe informații despre obiectivele de sustenabilitate pentru anul 2030 sunt disponibile la linkul sustainability.corteva.com.

    Iată care sunt obiectivele specifice pentru 2030:

     În beneficiul fermierilor:

    1. Punerea la dispoziție unui număr total de 25 de milioane de agricultori a unor cursuri de instruire cu privire la sănătatea solului, gestionarea utilizării îngrășămintelor și a apei și bunele practici în vederea creșterii productivității.
    2. Sprijin acordat unui număr total de 500 de milioane de mici fermieri, până în 2030, pentru a-și spori productivitatea, veniturile și a adopta practici agricole durabile.
    3. Proiectarea, validarea și evaluarea sistemelor de cultivare care să permită fermierilor creșterea durabilă a productivității culturilor agricole cu 20% față de anul de referință 2020, în paralel cu reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră.

    Pentru resursele de teren arabil:

    1. Îmbunătățirea sănătății solului pe 30 de milioane de hectare de teren agricol, la nivel mondial, până în 2030.
    2. Sprijinirea introducerii progresului tehnic în administrarea resuselor de apă utilizate în producția agricolă a lumii; contribuții la îmbunătățirea eficienței utilizării îngrășămintelor azotoase pe terenurile agricole la nivel global până în 2030; reducerea, până în 2030 față de nivelul de referință din 2020, a consumului de apă pe 2,5 milioane de hectare destinate multiplicării de sămânță sau care sunt afectate de secetă, simultan cu creșterea producției pe aceste suprafețe.
    3. Creșterea biodiversității pe mai mult de 10 milioane de hectare de pășuni și ecosisteme naturale la nivel global până în 2030, prin practici de gestionare durabilă și conservare a habitatelor.

    În beneficiul comunităților:

    1. Protejarea siguranței oamenilor în sediile și fabricile companiei Corteva peste tot în lume și, în general, a celor care lucrează în agricultură.
    2. Intensificarea, până în 2030, a eforturilor de implicare a femeilor, a tinerilor, de antrenare a comunităților unde locuiesc și lucrează angajații și clienții Corteva Agriscience,
    3. Voluntariat în sprijinul comunităților din întreaga lume, totalizând un milion de ore-angajat, efectuat până în 2030.
    4. Creșterea transparenței lanțului de aprovizionare, de la fermă la consumator, folosind instrumentele digitale ce permit fermierilor să creeze valoare suplimentară prin oferirea de informații legate de piețele agricole, de sistemele alimentare și de comunități.

    Pentru operațiunile companiei:

    1. Crearea, până în 2025, a condițiilor ca orice produs nou să îndeplinească criteriile de sustenabilitate.
    2. Stabilirea unei strategii climatice pentru diminuarea emisiilor de ordin 1, 2 și 3, care să includă obiective de reducere adecvate, până la 1 iunie 2021
    3. Până în 2030 se va asigura folosirea exclusivă a ambalajelor reciclabile sau reutilizabile.
    4. Operarea mai durabilă a fiecărei unități de producție a companiei, prin reducerea deșeurilor, conservarea apei și îmbunătățirea biodiversității.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!