• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • MADR confirmă! Funcționarul infectat cu Coronavirus este internat, contacții direcți sunt izolați la domiciliu!

  Roxana Dobre -

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a confirmat oficial pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO faptul că un funcționar al instituției a fost testat pozitiv cu COVID-19. Într-un răspuns scris remis redacției noastre, instituția condusă de Adrian Oros arată că a informat Direcția de Sănătate Publică București, iar toți cei care au fost stabiliți ca fiind ”contacți direcți” ai cazului au fost izolați la domiciliu!

  ”În data de 2 iunie 2020 un angajat MADR a informat, conform prevederilor legale, că a fost diagnosticat pozitiv pentru COVID-19 și se află sub supraveghere medicală la o unitate specializată. Potrivit prevederilor legale, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a informat Direcția de Sănătate Publică București. În același timp, toți cei care au fost stabiliți ”contacți direcți” ai cazului confirmat cu COVID-19 au fost izolați la domiciliu. În cursul zilei de astăzi, 02.06.2020, se va efectua o dezinfecție generală a sediului MADR pentru a preveni apariția altor cazuri”, se precizează în răspunsul oficial obținut de Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

  Citiți și: Caz de infectare cu COVID-19 la MADR. Daniel Botănoiu: ”Ar fi vorba despre o angajată de la PNDR”

  Instituția a dat asigurări că principalele obiective ale conducerii MADR sunt asigurarea sănătății angajaților concomitent cu funcționarea normală.

  ”În acest moment, la nivelul MADR au fost aplicate toate măsurile de siguranță sanitară posibile, iar alte acțiuni vor fi aplicate ca urmare a deciziilor instituțiilor competente. Încă de la debutul pandemiei de COVID-19 în România, conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a luat toate măsurile pentru a limita răspândirea acestui virus în rândul angajaților. Astfel, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în urma publicării Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României în urma evoluția situației epidemiologice determinată de răspândirea Coronavirusului SARS-CoV-2 la nivelul țării noastre, a luat imediat măsurile necesare asigurării materialelor de protecție a personalului ce își desfășoară activitatea în sediul acestuia și a soluțiilor dezinfectante atât pentru personal, cât și a suprafețelor”, a mai precizat MADR.

  Mai mult, în răspunsul oferit pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO se mai arată că în contextul evoluției epidemiologice la nivel internațional și național, începând cu data de 11.03.2020, MADR a asigurat angajaților soluții dezinfectante împotriva răspândirii coronavirusului de tip COVID-19, la accesul în instituție, dar și în cadrul acesteia: ”Ulterior decretării stării de urgență, MADR a asigurat echipamentele de protecție ale personalului, respectiv într-o fază inițială au fost asigurate măști sterile, iar la scurt timp au fost achiziționate și mănuși chirurgicale. Totodată, în cursul lunii aprilie, pentru a fi asigurate condiții optime de lucru pentru angajații săi, MADR a achiziționat termometre medicale noncontact”.

  Măsuri în serie luate pentru a evita ca boala să ajungă printre angajați

  MADR mai subliniază că prin Ordinul nr. 797/R/16.03.2020, cu modificările ulterioare, a fost aprobat Regulamentul privind prevenirea și limitarea la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al unităţilor subordonate acestuia a efectelor epidemiei determinate de infectarea cu coronavirus (COVID-19) care cuprindea următoarele măsuri organizatorice:

  -Identificarea posturilor ale căror atribuții pot fi exercitate de la domiciliu și întocmirea formalităților necesare pentru desfășurarea muncii la domiciliu;
  -Stabilirea unui program de lucru diferențiat pe ore – pentru a putea evita aglomerarea din mijloacele de transport dar și pentru asigurarea distanțării angajaților;
  -Stabilirea regulilor de acces în minister pentru persoanele care nu au calitatea de angajat
  -Stabilirea comunicării preponderent electronice între structurile Ministerului;
  -Stabilirea de măsuri de protecție pentru angajații care lucrează cu publicul.

  Ulterior, prin Ordinul nr. 1636/R/15.05.2020, a fost aprobat Regulamentul privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea şi controlul infecțiilor, aplicabile la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al unităţilor subordonate acestuia, pe durata stării de alertă în contextul situaţiei epidemiologice generate de  virusul SARS-CoV-2. Măsurilor expuse mai sus le-au fost adăugate și altele în concordanță cu actele normative adoptate pentru această perioadă.

  De asemenea, prin Ordinul nr. 1735/R/25.05.2020, a fost aprobat Regulamentul privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea şi controlul infecțiilor, aplicabile la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al unităţilor subordonate acestuia, pe durata stării de alertă în contextul situaţiei epidemiologice generate de  virusul SARS-CoV-2, ca urmare a intrării în vigoare a Ordinului comun nr. 874/2020 al ministrului sănătății și al ministrului administrației și internelor.

  Prin acesta au fost introduse în mod obligatoriu:
  -triajul epidemiologic și procedura după care acesta se realizează,
  -purtarea echipamentului de protecție,
  -stabilirea programului pe 3 intervale orare.

  Vă reamintim că astăzi, marți – 2 iunie, secretarul de stat Daniel Botănoiu a anunțat pe pagina sa de Facebook că un angajat din cadrul MADR a fst confirmat cu COVID-19. Se pare că ar fi vorba despre o persoană care lucrează în cadrul Autorității de Management pentru PNDR.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Noua Lege a vânzării terenurilor este CONSTITUȚIONALĂ! Accesul străinilor la pământul românesc – limitat! CCR a decis: Legea anti-secetă este neconstituțională! Despăgubirile și amânarea ratelor la bănci – în aer! Tractor spulberat pe șosea! Cele două persoane aflate în utilaj au murit pe loc!

  Căutare în articole