• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Când ar putea fermierii să încaseze avansul din subvențiile APIA pentru acest an!

  Roxana Dobre -

  Ministerul Agriculturii vine cu o veste bună pentru fermieri: avansul pentru subvențiile din Campania 2020 ar putea începe mai devreme anul acesta. Adrian Oros a anunțat astăzi, joi – 4 iunie, că decizia finală aparține Comsiei Europene care urmează să trimită un răspuns către oficialii români. În prezent data oficială rămâne 16 octombrie ca și în anii trecuți.

  (…) După cum se știe termenul final pentru depunerea cererii unice până pe 15 iunie și ne dorim ca la această dată toți fermierii să aibă cererile depuse astfel încât să primească în toamnă banii. Noi am cerut să plătim în luna septembrie, să vedem ce ne aprobă Comisia”, a anunțat Oros.

  Reamintim că între 15 iunie și 13 iulie fermierii vor fi notificați în privința controlului preliminar (26 de zile). În cursul controalelor administrative referitoare la utilizarea terenurilor agricole care fac obiectul cererii unice de plată, funcţionarul APIA responsabil cu administrarea cererii unice de plată verifică corespondenţa suprafeţelor utilizate înscrise în adeverinţă, cu suprafeţele declarate în cererea unică de plată.

  În urma verificărilor, funcţionarul APIA responsabil cu administrarea cererii unice de plată notifică, după caz, fermierul pentru clarificări suplimentare, în urma cărora decide dacă sunt necesare măsuri corective de reducere a suprafeţei declarate, conform art. 5 alin. 5 din Ordinul MADR nr. 619/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

  În conformitate cu prevederile art. 8 alin. (8) din ordonanţă, în cursul controalelor administrative, în situaţia în care se constată că terenul face obiectul cererilor a doi sau mai mulţi solicitanţi, APIA, în termen de 30 de zile calendaristice, va notifica solicitanţii, care au obligaţia să rezolve litigiul.

  Dacă litigiul nu se rezolvă în termen de 30 de zile calendaristice de la primirea notificării, suprafaţa de teren supradeclarată nu este eligibilă la plată în anul curent de cerere, cu excepţia cazurilor în care litigiul este soluţionat în instanţă judecătorească, conform art. 5 alin. (51) din Ordinului MADR nr. 619/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

  Imediat după finalizarea acestei activități, undeva la începutul lunii iulie, urmează eșantionul de control în teren. Șeful APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, a anunțat recent că anul acesta, din sursele care le are, se va merge pe controale pe teledetecție, să fie cât mai puțin contact între fermier și funcționar.

  ”Cu siguranță, aproape tot eșantionul va fi supus acestui tip de control. După ce vom primi rezultatele de la prestatorul de teledetecție, vor fi aduse clarificările necesare, cele care nu au neclarități vor merge nai departe pe fluxul de autorizare, iar în cazurile cu neclarități, vor fi prezentate fermierilor care au posibilitatea de a cere reinterpretarea lor. Ulterior, după finalizarea acestor activități ne vom pregăti de plata avansului (15 octombrie – 1 decembrie), respectiv plata finală 1 decembrie-30 iunie (anul următor)”, a spus Ovidiu Săvâșcă.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Guvernul României a aprobat noua procedură de certificare a berbecilor cu origine! Anunț APIA: 31 iulie – termen de depunere a cererilor pentru motorina din trimestrul 2! Problema berbecilor cu origine a ajuns pe masa Guvernului! Genotiparea va fi făcută pe banii statului!

  Ultimele știri

  Transport ilegal de bovine, confiscat de polițiști! Zeci de vaci au fost omorâte! Fermierul și senatorul Tanczos Barna a fost confirmat cu COVID-19 și este internat cu pneumonie! Oierii îi cer ministrului Oros două demisii grele! ”S-a ajuns la abuzuri grave!”

  Căutare în articole