• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Afacerea în agricultură pe care o poți începe cu 10.000 de euro. Vânzarea și profitul – asigurate!

    Roxana Dobre -

    O afacere în agricultură pe care o poţi începe cu 10.000 de euro şi la care producătorii au vânzarea și profitul asigurate! Un nou tip de business agricol pentru micii fermieri este promovat de către Dan Ivaşcu, preşedintele ”Cooperativei Unirea Gospodarilor din Mihăileşti”, care propune un sistem de containere în care se pot crește animale – de la găini ouătoare sau pui de carne, până la ovine și porcine.

    Investiția inițială în noua fermă, aproximativ 10.000 de euro

    În modelul de start-up agricol poate intra orice posesor de teren, aflat în proprietate sau închiriat, cu o investiţie inițială de cel mult 10.000 de euro. Cel mai important, produsele pe care le obțin fermierii au o piață asigurată, spune cel care promovează sistemul menit să permită accesul în sectorul agricol și celor care în prezent nu au această ocupație la bază, dar sunt pasionați, au cunoștințe minime de creștere a animalelor sau sunt dispuși să învețe.

    Noul tip de afacere în agricultură este pus la cale în nordul Munteniei, mai exact în județul Buzău după un proiect al cooperativei ”Unirea Gospodarilor din Mihăileşti”. Este vorba despre adăposturi de animale tip container care pot fi cumpărate în leasing, principalul avantaj al acestora fiind că se montează rapid şi pot aduce profit chiar şi de o mie de euro lunar pentru fiecare modul de creştere a păsărilor sau animalelor.

    Prețul containerului se ridică la 6.500 de euro

    Containerul costă 6.500 de euro şi poate fi asamblat în câteva zile în curtea clientului. La această sumă se mai adaugă costurile cu echipamentele de hrănire şi adăpare automate, cele de aclimatizare, dar şi animalele pentru care optează gospodarul. Animalele furnizate în cadrul acestui parteneriat sunt numai animale de rasă, astfel încât un efectiv mai mic să aibă randament mai bun chiar şi decât o populaţie de două ori mai mare dintr-o gospodărie obişnuită. Produsele finale sunt clasificate ca fiind naturale.

    Containerele sunt dotate inclusiv cu hrănitoare şi adăpătoare automate, iar gospodarul nu trebuie să facă altceva decât să asigure o dată pe zi rezervele de apă şi mâncare (foto: adevarul.ro)

    Afacerea în agricultură cu 10.000 de euro – cine poate intra în sistemul de mini-ferme

    În sistemul de mini-ferme poate intra orice posesor de teren, aflat în proprietate sau închiriat, cu o investiţie de cel mult 10.000 de euro. Dimensiunea unui container este de zece metri lungime, cu cinci metri lăţime. Sunt 50 de metri pătraţi.

    ”Containerul este făcut din panou sandviş, pe structură metalică şi este uşor de montat pentru că producătorul vine cu macaraua, apoi îl amplasează în gospodăria ţăranului, membru al cooperativei”, explică buzoianul Dan Ivaşcu, preşedintețe ”Cooperativei Unirea Gospodarilor din Mihăileşti”, citat de Adevărul.

    Fermă de găini (foto: adevarul.ro)

    Adăpostul animalelor poate fi achiziţionat cu banii jos sau în leasing

    Adăpostul animalelor sau grajdul de tip container poate fi configurat atât pentru creşterea păsărilor pentru ouă şi carne, cât şi pentru popularea cu ovine, caprine şi porci. Poate fi achiziţionat cu banii jos sau în leasing de orice gospodar care vrea să pornească rapid o afacere în zootehnie.

    ”Îi ducem containerul, are spaţiu de cazare pentru păsări şi animale conform cu normele sanitar-veterinare, apoi îi ducem genetică. Dacă vorbim de găini ouătoare, îi ducem găini ouătoare, îi ducem furaj şi îi cumpărăm şi ouăle. Practic, el nu face decât o prestare servicii. Se trezeşte dimineaţă, hrăneşte păsările, le face curăţenie, strânge ouăle şi le vinde cooperativei. La sfârşitul săptămânii ia banii sau la 15 ale lunii”, susţine Ivaşcu, potrivit sursei citate.

    Care sunt condițiile pentru a intra în afacere

    Condiţiile sunt simple: fermierul trebuie să deţină terenul, cumpărat sau închiriat, să aibă chef de muncă şi să adere la cooperativa agricultorilor din Mihăileşti.

    ”Acest modul va fi plătit de fiecare membru cooperator în leasing, în cazul în care nu are toată suma să achite la ridicarea acestui modul de la fabricantul cu care noi avem contract de execuţie. După aceea, cooperativa vine cu efectivele de păsări, dacă vorbim de pui pentru carne sau găini ouătoare, cu o genetică foarte bună”, spune preşedinte Cooperativei ”Unirea Gospodarilor din Mihăileşti”, judeţul Buzău.

    Fermierul din Mihăileşti a amplasat câteva containere în propria gospodărie, pentru demonstraţii în faţa celor care vor să înceapă această afacere. Acoperite în exterior cu placaj maroniu, pentru a se integra în peisaj, modulele au în interior instalaţii ultramoderne, care simplifică munca îngrijitorilor.

    Munca fermierilor este minimă

    Containerele sunt dotate inclusiv cu hrănitoare şi adăpătoare automate, iar gospodarul nu trebuie să facă altceva decât să asigure o dată pe zi rezervele de apă şi mâncare.

    ”Buncărul trebuie umplut de ţăranul nostru o dată la două zile. Avem linia de furajare automată, cu un senzor care în momentul în care se golesc farfuriile declanşează comanda de reumplere. De două ori pe zi, gospodarul vine şi colectează aceste ouă după care ele sunt duse în frigiderul gospodăriei, de acolo maşina cooperativei vine şi le colectează zilnic, astfel încât mâine să le ducem în bucătăria clienţilor noştri”, mai spune Dan Ivaşcu, preşedintele  ”Unirea Gospodarilor din Mihăileşti”, judeţul Buzău.

    Profitul lunar garantat este de 1.000 euro

    Conform iniţiatorului acestui proiect, cu o investiţie de cel mult 10.000 de euro, se poate dezvolta rapid o crescătorie de animale, în special păsări ouătoare sau pentru carne, ce poate genera un profit lunar de o mie de euro. ”Calculul pe care noi l-am făcut este ca pe fiecare modul gospodarul nostru să câştige minimum o mie de euro net, lună de lună, indiferent că discutăm de vară sau perioada de iarnă. Am experimentat pe 350 de găini ouătoare, atât cât ne dă voie şi DSV-ul pe persoană fizică. Aduc o mie de euro net pe lună. O mie de pui de carne, de asemenea, o mie de euro pe lună”, spune Dan Ivaşcu, preşedintele Cooperativei ”Unirea Gospodarilor Mihăileşti”.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    ADAMA – alertă la culturile de cereale păioase: boli detectate de stațiile meteo, tratament urgent Hibridul de porumb Jumbo 48 de la Rodbun, potrivit pentru siloz și boabe Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție