• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Suma totală alocată pentru plățile fermierilor: 55,2 miliarde euro!

    Roxana Dobre -

    Bani alocați pentru toate plățile fermierilor! Comisia Europeană a propus ieri, 24 iunie, un buget al UE de 166,7 miliarde euro pentru 2021, care va fi completat de granturi în valoare de 211 miliarde euro și de împrumuturi în valoare de aproximativ 133 de miliarde euro în cadrul Next Generation EU, instrumentul temporar de redresare menit să mobilizeze investiții și să relanseze economia europeană. Suma de 55,2 miliarde euro a fost alocată politicii agricole comune și 813 milioane de euro Fondului european pentru pescuit și afaceri maritime, pentru fermierii și pescarii din Europa, dar și pentru consolidarea rezilienței sectorului agroalimentar și a sectorului pescuitului și asigurarea anvergurii necesare a acțiunilor de gestionare a crizelor.

    Proiectul de buget pentru 2021 se bazează pe propunerea Comisiei privind următorul buget pe termen lung al UE prezentată la 27 mai 2020. După ce Parlamentul European și Consiliul vor ajunge la un acord cu privire la CFM 2021-2027, inclusiv cu privire la instrumentul Next Generation EU, Comisia își va adapta în consecință propunerea privind bugetul 2021 printr-o scrisoare rectificativă.

    ”Este esențial ca proiectul de buget să fie adoptat rapid, astfel încât sute de mii de antreprenori, cercetători, fermieri și municipalități din întreaga Europă să poată începe să beneficieze de fonduri și să le investească într-un viitor mai bun pentru generațiile următoare”, se arată într-un comunicat al Comisiei remis către Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    În 2021, bugetul anual și instrumentul Next Generation EU vor mobiliza împreună investiții semnificative pentru a repara daunele economice și sociale imediate cauzate de pandemia de coronavirus, a lansa o redresare durabilă, a proteja locurile de muncă și a crea altele noi. Bugetul este, de asemenea, în deplină concordanță cu angajamentul de a investi în viitor pentru realizarea unei Europe mai verzi, mai digitale și mai reziliente.

    Odată adoptat, acesta va fi primul buget din noul cadru financiar multianual 2021-2027 și primul buget anual propus de Comisia condusă de președinta von der Leyen.

    Comisarul Johannes Hahn, responsabil cu bugetul UE, a declarat: „În această perioadă extraordinară, propunerea Comisiei Europene mobilizează, la rândul său, un sprijin fără precedent. Bugetul anual pe 2021 va ajuta sute de mii de oameni, întreprinderi și regiuni să depășească criza și să iasă din criză mai puternici. Pentru ca acest lucru să se concretizeze, avem nevoie de un acord privind bugetul pe termen lung și instrumentul Next Generation EU – un acord care să transmită un semnal de încredere în întreaga Europă.”

    Proiectul de buget pe 2021, consolidat de instrumentul Next Generation EU, direcționează fonduri către domeniile în care acestea pot avea cel mai mare impact, în funcție de nevoile cele mai importante în materie de redresare ale statelor membre ale UE și ale partenerilor noștri din întreaga lume.

    Fondurile vor contribui la reconstrucția și modernizarea Uniunii noastre, prin încurajarea tranziției verzi și a tranziției digitale, prin crearea de locuri de muncă și prin consolidarea rolului Europei la nivel mondial.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!