• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ing. Vasile Iacob, TCE 3 Brazi: La noi în fermă domină produsele Bayer la toate culturile principale!

    Ramona Dascălu -

    Eveniment Bayer Agro Arena 2020 în zona de est a României! Proiectul Bayer Agro Arena a poposit și anul acesta în ferma TCE 3 Brazi, din Zănești, județul Neamț, unde au fost prezentate noutățile companiei Bayer în materie de tehnologii la principalele culturi din câmp, dar și de hibrizi de porumb și rapiță.

    ”Este cea mai importantă serie de evenimente de câmp, organizate în România, în care avem posibilitatea să vă oferim și să vă prezentăm noile tehnologii ale companiei, tehnologii adaptate pentru culturile de câmp. Inovația, noutățile companiei Bayer sunt integrate în tehnologiile adaptate zonei, specifice fiecărei culturi”, a declarat la începutul evenimentului Mihai Gheorghe, director comercial Bayer Cropscince România și Republica Moldova.

    Compania Bayer va lansa anul acesta cinci noi hibrizi de porumb

    În cadrul evenimentului, compania Bayer a prezentat tehnologiile la principalele culturi, precum porumb, cereale, rapiță, dar și la sfecla de zahăr, cultură specifică zonei de nord a țării.

    De asemenea, trebuie subliniat faptul că directorul comercial al Bayer pe România și Republica Moldova, Mihai Gheorghe, a anunțat că în anul 2020, compania va lansa cinci noi hibrizi de porumb din diferite grupe de maturitate: ”Portofoliul hibrizilor Dekalb acoperă toate grupele de maturitate și, de asemenea, sunt destinați tuturor mediilor de cultură. În anul 2020, compania Bayer se pregătește să lanseze cinci noi hibrizi din diferite grupe de maturitate”.

    Cele mai bune soluții pentru fermele românești

    Tot în cadrul evenimentului din zona de est a României, a fost prezentată tehnologia de luptă împotriva buruienilor la cultura de porumb, iar fermierii au putut vedea cele două tehnologii de luptă împotriva buruienilor, tehnologia preemergentă și tehnologia postemergentă, precum și erbicidul numărul 1 în combaterea buruienilor la cultura de porumb și anume, Adengo.

    La cultura de cereale, a fost prezentată tehnologia companiei Bayer, pornind de la tratamentul seminței, tratament al seminței în care compania Bayer este lider de piață, dar și rezultatele obținute cu produsul care a fost lansat în anul 2019 – Bariton Super împreună cu Peridiam Active, care aduce microelemente necesare startului bun al culturii în primele faze de vegetație.

    La cultura de rapiță, fermierii au putut afla mai multe informații despre genetica Dekalb care este lider în piața românească cu o cotă de piață de peste 35%, dar și despre tehnologia de protecție, unde Bayer are produse de ultimă generație precum pachetul Biscaya, pachetul Propulse sau pachetul Proteus.

    S-a vorbit și despre cultura specifică zonei de nord a României – sfecla de zahăr, unde a putut fi analizată ultima tehnologie de combatere și de control a buruienilor – tehnologia Conviso One.

    Anul agricol văzut de gazda evenimentului, inginerul Vasile Iacob

    Inginerul Vasile Iacob a precizat în cadrul evenimentului Bayer Agro Arena 2020 că anul acesta producțiile la grâu și orz vor fi diminuate din cauza lipsei de apă resimțită atât în toamnă, cât și în primăvară.

    ”Media precipitațiilor la noi în zonă este de 65o de litri anual, până la ora actuală au căzut 250 de litri, din care 100 de litri din septembrie până pe 13 mai, foarte puțin, și de pe 13 mai până la această oră 150 de litri, deci suntem cam la 40% din norma care ar trebui să fie în zona noastră. Am avut mari probleme cu cerealele, mari probleme la grâu, din totalul suprafeței de 600 de hectare, pe 200 de pe zona Girov producțiile sunt foarte mici. Am vrut să întoarcem, dar am ajuns la concluzia că este mai bine să lăsăm cu producția pe care o să o realizăm. Aici, pe Zănești, a mai fost o ploicică de vreo 5-6 litri și culturile arată mai bine, dar față de producțiile pe care le făceam noi în ceilalți ani de 7-8 tone la hectar la grâu, 9 tone la orz, anul acesta sunt mult diminuate din cauza secetei. Degeaba noi am asigurat toți factorii, dacă factorul apă nu a fost, producția este la nivelul cantității de precipitații care a căzut. Culturile prășitoare datorită ploilor care au fost în ultimă perioadă arată bine și mă refer la porumb, floarea-soarelui, sfeclă de zahăr, sperăm că la acestea rezultatele vor fi bune și vor compensa cheltuielile pe care le-am făcut la culturile cerialiere”, a spus Vasile Iacob, de la TCE 3 Brazi, la Bayer Agro Arena 2020.

    La ferma TCE 3 Brazi domină produsele Bayer

    Ing. Vasile Iacob a vorbit și despre tehnologiile Bayer care se aplică la principalele culturi din ferma TCE 3 Brazi: ”Din totalul pesticidelor pe care le folosim în ferma TCE 3 Brazi, 60% sunt produse Bayer și asta pentru că au produsele cele mai bune și, practic, la culturile principale pe care le avem domină produsele Bayer. La grâu, tehnologia pe care am făcut-o noi și o practicăm de câțiva ani se bazează pe erbicidul Sekator, pe Falcon Pro odată cu erbicidul, un Nativo și un Prosaro, care este lider la combaterea fuzariozei. La porumb folosim erbicidul Adengo pe toată suprafața, avem 2.000 de hectare de porumb anul acesta și, la fel ca și ceilalți ani, pe jumătate din suprafață nu mai folosim al doilea erbicid în timpul vegetației. Avem și 500 de hectare de sfeclă anul acesta, am riscat și am pus 180 de hectare cu Conviso, este o suprafață mare, dar să știți că făcând un calcul cu colegii zilele trecute, cheltuielile pe care le-am făcut cu Conviso, sămânță plus erbicid, aproape că egalează cheltuielile pe care le-am făcut la sfecla clasică. Ținta noastră este de 70-80 de tone la hectar”.


    Te-ar mai putea interesa

    Plantele beau, nu mănâncă! Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA Combinatul de îngrășăminte Azomureș își va relua activitatea zilele următoare

    Ultimele știri

    Fermierii se mobilizează pentru a-l ajuta pe Petre Țăroiu să-și recupereze combina luată de bancă Cod galben de vânt în 15 județe. Rafalele pot atinge 90 km/h România – primul loc în UE anul trecut la suprafața cultivată cu porumb și floarea-soarelui