• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Dacian Cioloş: Stimularea investițiilor cu fonduri europene ne aduce în faza de semănat și de plantat noi scheme de de susținere

  agrointeligenta.ro -

  România își poate găsi un aliat în noua Politică Agricolă Comună (PAC), prin toate elementele de care are nevoie pentru a-și lua în considerare specificul agriculturii și pentru a-și ocupa locul pe care îl merită în sistemul agricol și agroalimentar european, a declarat, miercuri, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș.

  Un nou sistem prin plăţi directe

  „Chiar dacă Indagra este un simbol al recoltei, aș spune că în acest an vine într-un moment în care modalitatea de susținere a agriculturii, de stimulare a investițiilor cu fonduri europene, ne aduce în faza de semănat și de plantat noi scheme de de susținere, un nou PNDR, un nou sistem de susținere din plăți directe,care va reprezenta reforma PAC și care a fost principalul meu obiectiv. Cred că România își poate găsi în noua Politică Agricolă Comună toate elementele de care are nevoie pentru a-și lua în considerare specificul agriculturii și pentru a-și ocupa locul pe care îl merită în sistemul agricol și agroalimentar european fără a face referire la ceea ce pot face alte state membre și nu poate face România”, a declarat Dacian Cioloș, potrivit Agerpres.

  apia
  Comisarul european a precizat că prin noul sistem de plăți din PAC se va permite României nu doar menținerea lor pe hectar până în anul 2020 așa cum au dorit agricultorii români, în plus existând posibilitatea de modulare a a plăților directe pentru o serie de categorii de ferme, în paralel cu plata la hectar.
  Dacian Cioloș a mai spus că până la sfârșitul mandatului intenționează să mai vină cu o politică de promovare a sectorului agroalimentar pe piața externă, inclusiv pentru sectorul agroalimentar românesc care are un potențial imens pe piața externă.

  Un set de reguli şi mecanisme pentru agricultură

  Politica Agricolă Comună (PAC) este una dintre primele politici comunitare, creată cu obiectivul asigurării necesarului de alimente în cadrul Comunităţii. PAC reprezintă un set de reguli şi mecanisme care reglementează producerea, procesarea şi comercializarea produselor agricole în Uniunea Europeană şi care acordă o atenţie crescândă dezvoltării rurale.

  terenuri-agricole
  PAC este constituită din doi piloni: a) organizaţiile comune de piaţă (măsurile comune de reglementare a funcţionării pieţelor produselor agricole) şi b) dezvoltare rurală – măsurile structurale care vizează dezvoltarea echilibrată a zonelor rurale.
  PAC s-a dezvoltat pe baza principiilor pieţei unice (circulaţia fără restricţii a produselor agricole în interiorul UE), preferinţei comunitare (favorizarea consumului produselor originare din Uniunea Europeană) şi solidarităţii financiare (măsurile comune sunt finanţate dintr-un buget comun).


  Te-ar mai putea interesa

  Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile! Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă

  Ultimele știri

  Un fermier și-a găsit câinele aproape mort, lovit de hoțul care a intrat în curte și a furat o oaie FGCR a împlinit 30 ani de activitate cu peste 127.000 de garanții acordate Daniel Buda: Cerealele, oleaginoasele, uleiul și mierea din Ucraina – pe lista restricțiilor la import Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, convocat la Senat de USR la ”Ora Guvernului” Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată