• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenție LUCERNĂ 2020: Termene la APIA pentru fermierii care au cerut sprijinul cuplat!

  Roxana Dobre -

  Termenele oficiale pentru Sprijin cuplat în sectorul vegetal – lucernă. Fermierii care au cerut în acest an subvenția care a avut în Campania 2019 un cuantum de 94,6683 euro pe hectar, au de respectat o serie de termene-limită pentru a fi declarați eligibili.

  Conform unui document obținut de Agrointeligența-AGROINTEL.RO, cultivatorii de lucernă au de respectat o serie de termene pentru prezentarea documentelor justificative. Fără aceste acte, care completează cererea unică deja depusă, dosarul de subvenții este declarat neeligibil, în consecință fermierii neputând beneficia de subvenția europeană pe hectar.

  Iată care sunt termenele oficiale pe care trebuie să le notați să să prezentați la APIA documentele specificate pentru aceste date-limită:

  -31.03.2021 inclusiv: data-limită pentru depunerea la dosarul de subvenții a facturii sau a bonului fiscal de comercializare și/sau filele din carnetul de comercializare pentru producția minimă de 200 kg/ha sămânță certificată declaratie proprie răspundere (Anexa nr. 64);

  -31.03.2021 inclusiv: Factura sau bonul fiscal de achiziţie a seminţelor şi documentul oficial de certificare a lotului de sămânţă sau Documentul oficial de certificare a lotului de sămânță din producția proprie a fermierului care solicită plata sau Buletinul de analiză oficială, cu menţiunea „sămânţă admisă pentru însămânţare”, sau Buletinul de analiză oficială cu menţiunea „Necesar propriu” şi „Interzisă comercializarea” sau documentul de calitate şi conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent sau avizul de expediție al seminței de soia eliberat de deținătorul soiului de soia către fermier sau eticheta oficială care poate ţine loc de document de calitate şi conformitate;

  -31.03.2021 inclusiv: În cazul loturilor semincere, fermierul prezintă: factura sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor de lucernă din sectorul agricol din care să reiasă comercializarea a minimum 200 kg sămânță de lucernă certificată/ha către cultivatori de lucernă a căror exploatații sunt situate pe teritoriul național sau factura pentru servicii multiplicare sămânță de lucernă emisă către menținătorul sau deținătorul soiului, din care să reiasă că i-a livrat minimum 200 kg sămânță certificată/ha. În situația în care factura pentru servicii multiplicare este emisă către deținătorul soiului, prezintă și contractul dintre menținătorul și deținătorul soiului.

  -31.03.2021 inclusiv: factura de vânzare sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, pe baza cărora a comercializat cel puțin producția minimă de masă verde sau fân sau produse derivate, către exploatații de creștere a animalelor înscrise în RNE și/sau a păsărilor;

  -31.03.2021 inclusiv: Dovada consumului producției obținute în fermă cu animale deținute, înscrise în RNE, și a păsărilor, situație în care prezintă dovada că la nivelul fermei deține animale, respectiv păsări.

  Reamintim că SCV Lucernă se acordă fermierilor activi care îndeplinesc prevederile art. 43 din Ordinul M.A.D.R. nr. 619/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi anume:
  a) au realizat anual o producţie minimă de 15 tone/ha masă verde sau 3,75 tone/ha fânsau produse derivate din fân, respectiv granule, peleţi sau făină, sau 200 de kg de sămânță certificată;
  b) au comercializat cel puţin producţia minimă de masa verde sau fan sau produse derivate din fan prevăzute la lit. a) catre exploataţii de creştere a animalelor înscrise în RNE si/sau a pasarilor pe baza facturii sau a filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol și/sau
  c) au consumat cu animalele, înscrise în RNE, şi/sau cu pasarile pe care le detin si/sau au stocat în vederea consumului cu acestea cel puţin producţia minimă de masa verde sau fan sau produse derivaste din fan prevăzută la lit. a) obţinută în fermă. Verificarea eligibilităţii pentru sprijinul cuplat se face pe baza consumurilor de furaje, normate pe specii de animale, prevăzute în anexa nr. 5 din Ordinul M.A.D.R. nr. 619/2015 şi a calculului efectivului mediu furajat din fermă şi a producţiei de lucernă/soia/fan obţinută pe perioada anului de cerere prevăzute în anexa nr. 51 din Ordinul M.A.D.R. nr. 619/2015, întocmită şi semnată de către fermier.
  d) în cazul loturilor semincere de lucernă, au comercializat cel puţin producţia minimă de 200 kg/ha sămânţă certificată cultivatorilor de lucernă a căror exploatații sunt situate pe teritoriul național, pe bază de factură şi/sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol;
  e) pentru obținerea producţiei de masă verde sau fân sau produse derivate din fân, prevăzute la lit. a), cât și în cazul loturilor semincere de lucernă prevăzute la lit. d), utilizează sămânţa certificată oficial din categoriile prebază, bază și certificată, în conformitate cu Legea nr. 266/2002 cu Ordinul MADR nr. 155/2010 privind producerea în vederea comercializării şi comercializarea seminţelor de plante furajere şi cu Ordinul MADR nr. 59/2011 pentru aprobarea
  procedurilor privind cerinţele specifice pentru producerea, certificarea şi comercializarea seminţelor de cereale, plante oleaginoase şi pentru fibre şi plante furajere în România.”

  Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, suprafața cultivată cu lucernă a crescut în perioada 2014-2018 cu aproximativ 11,5%, de la 361,57 mii ha la 408,68 ha. În aceeași perioadă producția a crescut cu aproximativ 15%, de la 6.071,23 mii tone la 6.971,52 mii tone. În perioada analizată producția medie la ha a fost de 15,83 tone.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Calendarul APIA pentru plata subvențiilor în luna august! Subvenții APIA 2020: Listele cu fermierii intrați la control în fiecare județ! Furie în legumicultură! Fermierii cer MADR să achite 3.000 euro la Tomata, așa cum s-a aprobat inițial programul!

  Ultimele știri

  Ghiță Ciobanul: De ieri sunt președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor prin decizia membrilor fondatori! După Dan Petrescu, şi oierul Ioan Suciu și-a anunțat candidatura la Primărie! O cultură agricolă din România a fost puternic afectată de prăbușirea prețului la petrol!

  Căutare în articole