• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții APIA 2020. Plata minimă pe hectar ar putea fi de 102,88 euro/hectar!

    Roxana Dobre -

    Ce subvenție minimă pe suprafață pot primi fermierii în Campania 2020! Cuantumul pe hectar pentru acest an privind Schema de plată unică pe suprafață (SAPS), plata pe care o încasează toți fermierii care au depus cererea unică și sunt eligibili, este de minim 101,34 de euro pe hectar. Foarte important de precizat este faptul că suma finală poate fi calculată de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în urma controalelor administrative și cele prin teledetecție sau în teren. Din informațiile noastre, la acest moment se are în vedere un cuantum de 102,88 euro/ha pentru SAPS!

    SAPS-ul este schema pentru care se pot face primele estimări privind cuantumul la hectar în campania 2020 având în vedere că APIA a comunicat care este suprafața finală pentru care s-au cerut subvenții, inclusiv pentru perioada cu penalizări. Atenție însă, suprafață solicitată nu înseamnă și eligibilă.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a aflat că suma alocată în acest an pentru SAPS este de 974.884,375 de euro, adică 50,17 la sută din plafonul total alocat României pentru plățile directe, care este de 1.943.162.000 euro.

    Dacă aplicăm acest plafon pentru toată suprafața cerută la plată, adică 9.879.977,25 hectare obținem un cuantum de 101,34 de euro pe hectar. Este o sumă minimă pe care fermierii ar putea să o primească dar aceasta cu siguranță va crește, iar din primele informații obținute de noi SAPS-ul ar putea fi plătit la un cuantum de 102, 88 de euro la hectar.

    Atenție, însă, această informație nu este confirmată oficial iar la momentul la care sumele vor fi transmise și aprobate de Guvern le vom publica fără întârziere ca și până acum.

    APIA a anunțat că în comparație cu anul trecut, numărul cererilor a scăzut cu 13.373 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 235.245,94 ha, fapt care confirmă tendința de comasare a terenurilor de la an la an. Reamintim că pentru Campania 2019, SAPS-ul a a avut un cuantum de 102,6082 euro/ha, adică 487,3479 lei/ha.

    Plata pe suprafață este încasată de toți fermierii care au depus o cerere unică de plată în Campania 2020 iar în urma verificărilor aceasta este eligibilă. Schema SAPS constă în acordarea unei plăți unice pe hectarul eligibil declarat de fermier, plătibilă anual și decuplată de producție. Pentru a beneficia de această plată, fermierii trebuie să respecte și alte condiții față de cele enumerate anterior, dintre care amintim:
    – să depună cererea de plată cu date corecte și complete, împreună cu toate documentele solicitate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură;
    – să respecte normele de eco-condiționalitate;
    – fermierii care în anul anterior anului depunerii cererii de plată, au primit plăți directe de peste 5000 euro, să ateste cel puțin calitatea de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, sau întreprinderi familiale conform Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare.


    Te-ar mai putea interesa

    Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!