Fermieri de succes

Berbecii care i-au uimit pe fermieri: Au peste 100 de kilograme și sunt din rasă românească

Crescătorii de oi au adus la INDAGRA cele mai valoroase exemplare din toate rasele. Vizitatorii sunt impresionaţi de o rasă de ţurcană, în mod special de berbecii masivi din această rasă, care cântăresc peste 100 de kg.

Dumitru Andreşoiu, din Costeşti, judeţul Hunedoara, a adus la Indagra câteva exemplare din rasa Ţurcană Bucălaie. Printre ele câţiva berbeci masivi, dintre care unul de 2 ani, care cântăreşte 112 kg. Şi femelele din această rasă sunt masive. De exemplu, Blănaru Vasile, din Suceava, a adus în stand câteva exemplare de femele tot din rasa Ţurcană Bucălaie, care cântăresc fiecare peste 80 kg. Rasa este bună şi pentru carne şi pentru lapte( circa100 de litri pe sezon, pe cap de oaie) şi lână(3,5-4,5 kg pe cap de berbec şi 1,5-3,5 kg pe cap de oaie).RTEmagicC_RZV_1263

Exemplare valoroase sunt şi oile din rasa Merinos de Palas, proprietar Gheorghe Dăuţi, Karakul Negru de Botoşani, proprietar Ioan Ţibereac din Vaslui, precum şi alte rase prezente la INDAGRA: Oaia cu cap negru de Teleorman, Carabaşa de Teleorman, Suffolk ş.a.

Sursa: capital.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu