• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FMC şi Marcoser, parteneriat de succes în beneficiul legumicultorilor români

    agrointeligenta.ro -

    FMC România și Marcoser sunt parteneri de business de mai bine de 2 ani, parteneriatul începând odată cu deschiderea filialei FMC în România, ca urmare a achiziției de către FMC Corporation a sectorului de cercetare și dezvoltare a companiei DuPont.

    Marcoser este o companie înființată în anul 2005 de către doi tineri ingineri, ce are ca obiect principal de activitate consultanța profesională în legumicultură. Toate tehnologiile și produsele noi pe care compania Marcoser le introducem pe piața din România sunt în prealabil riguros analizate și testate științific la ferma proprie din localitatea Matca, din județul Galați. Comuna Matca este cel mai mare și cel mai concentrat bazin legumicol al țării, însumând în jur de 1.500 de ha de legume, cultivate în spații protejate. Marcoser este o companie în continuă evoluție, care iși dorește să ofere în permanență clienților săi, cele mai eficiente produse și servicii din domeniul legumiculturii.

    Misiunea declarată a echipei Marcoser este aceea de a oferi clientilor lor fermieri, produse și servicii de cea mai inaltă calitate, la prețuri corecte, adaptate condițiilor și nevoilor din tara noastră, pe care să le folosească din momentul înființării culturilor legumicole și până la valorificarea lor.

    Trei dintre insecticidele FMC omologate pentru culturile de legume au fost testate și utilizate în ferma din Matca: CORAGEN®, BENEVIA® și VERIMARK®. „Sunt produse cu un mod de acțiune diferit față de cele existente în piață și care ne ajută să completăm programul tehnologic pentru fiecare cultură în parte, atât în ceea ce privește culturile din solar, din sistem protejat, cât și culturile din câmp deschis”, menționează Cătălin Sebastian Petrache, director tehnic dezvoltare Marcoser.

    Cele trei insecticide din portofoliul FMC sunt produsele ideale pentru un management integrat atât al dăunătorilor, cât și al rezistenței dăunătorilor, mai ales în condițiile de față, în care foarte multe produse sunt retrase de pe piață și rămân tot mai puține substanțe active. „Este riscul destul de mare ca folosind produse cu același mod de acțiune să avem surpriza să depistăm rezistența dăunătorilor la anumite substanțe active sau la anumite moduri de acțiune”, completează Cătalin Viziru, director de marketing FMC Agro România și Republica Moldova.

    CORAGEN® este un insecticid cu spectru larg de combatere al dăunătorilor din culturile de pomi fructiferi (măr, păr, prun, cais, piersic, nectarin), viță de vie, cartof, porumb și legume (tomate, morcovi, țelină, conopidă, broccoli, varză, vinete) și combate dăunătorii în toate stadiile de dezvoltare: ouă, larve și adulţi.

    Insecticidele BENEVIA® (aplicare foliară) și VERIMARK® (aplicare la sol) asigură un control eficient al dăunătorilor în toate stadiile de dezvoltare (ouă, larve/pupe/nimfe, adulți) și sunt prietenoase cu mediul înconjurător și cu entomofauna utilă (polenizatori, paraziți și prădători ai dăunătorilor).

    Cele două insecticide, BENEVIA® și VERIMARK® protejează cultura încă de la începutul perioadei de vegetaţie şi creează oportunitatea unor producţii mult îmbunătăţite, prin reducerea stresului asupra culturii. Datorită formulării lor avansate și modului unic de acțiune a substanței active cyazypyr®, VERIMARK® și BENEVIA® vă ajută să combateți eficient dăunătorii din culturile de conopidă, varză, broccoli, varză de Bruxelles, cartofi, morcovi, ceapă, pătrunjel, țelină şi căpşuni.

    „Așa cum spuneam, parteneriatul dintre Marcoser și FMC este unul important pentru noi, deoarece în portofoliul FMC am putut găsi produse de protecția plantelor care să completeze programul tehnologic și care sunt foarte prietenoase cu entomofauna utilă… Având în vedere că la firma Marcoser combaterea e una integrată, produsele din portofoliul FMC ne ajută să facem o prevenție foarte bună a dăunătorilor, astfel încât să avem producții și legume de cea mai bună calitate”, concluzionează Cătălin Petrache, director tehnic dezvoltare Marcoser.


    Te-ar mai putea interesa

    Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Fermierii care pierd subvenția APIA de 42,47euro pe hectar

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!