• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EtinoCereal, ferma care produce sămânță de grâu, a început vânzările: Glosa Bază – 2,3 lei/kg, PG102 – 2,7 lei/kg și Sorrial C1 – 2,1 lei/kg!

    Ramona Dascălu -

    Producții mari la grâul de sămânță produs de unul dintre cei mai cunoscuți producători din România! În județul Dolj, în zona Băilești – Catane, la EtinoCereal, s-au însămânțat anul trecut, în luna decembrie, 177 de hectare de grâu de sămânță, suprafață împărțită între trei soiuri: două românești – Glosa și PG 102, și soiul Sorrial de la Caussade Semences. În ciuda anului dificil cu care se confruntă agricultura românească, compania a reușit să obțină producții mari, chiar și de 9,8 tone la hectar.

    Dintre cele trei soiuri de grâu cultivate la EtinoCereal, cea mai mare producție a obținut-o soiul PG 102, un soi de grâu românesc creat de compania fostului ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, Peteka Agricultura. Acest grâu a avut o producție medie de 9,8 tone la hectar pe fermă, dar și un vârf de 11,2 tone la hectar.  Și celelalte două soiuri însă au obținut producții bune pentru acest an agricol dificil.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă prezintă producțiile la hectar obținute la grâul de sămânță cultivat la EtinoCereal:

    Reprezentanții companiei se declară mulțumiți de recoltele obținute, dar spun că pe lângă calitatea soiurilor de grâu pe care le-au cultivat în ferma lor, a contat foarte mult și faptul că zona unde au fost însămânțate culturile de grâu nu a fost foarte tare afectată de secetă.

    ”Suntem mulțumiți de producțiile pe care le-am obținut, având în vedere condițiile de însămânțare. Am terminat de recoltat pe data de 10 iulie. Trebuie să recunoaștem însă că pe noi aici în zonă ne-a ajutat și ploaia. Am avut o singură perioadă de secetă de 30 de zile între 5 aprilie și 5 mai. La noi a plouat cel mai mult, în zona Băilești – Cazanele, din județul Dolj”, a declarat Claudiu Nicula, Business Administrator la EtinoCereal, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

    Reușita celor de la EtinoCereal este și mai mare dacă luăm în calcul faptul că grâul a fost însămânțat abia în luna decembrie.

    ”Grâul a fost însămânțat în luna decembrie, între 5 și 25 decembrie. A fost primul an în care am pus grâul în luna decembrie. A fost o conjunctură întrucât am început și cu orzul foarte târziu, la sfârșit de octombrie – început de noiembrie”, a spus Claudiu Nicula, Business Administrator la EtinoCereal.

    Și la grâul de panificație s-au obținut producții bune în ferma din județul Dolj, deținută de EtinoCereal. ”Grâul de panificație l-am însămânțat în luna ianuarie. Am obținut o producție de 7,7 tone la hectar. Am avut Sorrial și PG 102. I-am făcut acum și analizele și avem greutatea hectolitrică de 80 kg/hl, proteină 14% și gluten 30%”, a arătat reprezentantul EtinoCereal.

    Preț sămânță de grâu 2020

    Claudiu Nicula, Business Administrator la EtinoCereal, ne-a dezvăluit și prețul cu care compania vinde sămânța de grâu în acest an. Trebuie precizat că sămânța este deja tratată. Astfel, prețul la sămânța de grâu Sorrial C1 este de 2,1 lei/kg, la Glosa Bază este 2,3 lei/kg și 2,7 lei/kg la PG 102.

    De asemenea, EtinoCereal are disponibil și orz de sămânță, din soiurile Jup și Smarald, care se vinde cu 1,9 lei/kg.

    Compania se așteaptă ca anul acesta să se epuizeze mai repede sămânța de grâu

    În contextul unui an agricol marcat de o secetă puternică, reprezentanții companiei EtinoCereal se așteaptă ca fermierii să își procure sămânța de grâu mai din timp comparativ cu anii trecuți.

    ”Din estimările noastre credem că anul acesta fermierii vor fi mai interesați să își asigure sămânța mai din timp. Ne așteptăm ca foarte mulți fermieri să fie interesați să o contracteze cât mai devreme, având în vedere specificul acestui an, în care jumătate din România a fost sub secetă cum nu s-a mai văzut în ultimii 15 ani. Orice am face grâul de sămânță rămâne o marfă de nișă în România, nu avem foarte multe informații: preț, producții, producători. Noi fiind activi ca și producători de sămânță de patru ani de zile, vrem să venim către fermieri să le spunem: aceasta este oferta noastră, asta putem să facem pentru voi”, a adăugat Claudiu Nicula, Business Administrator la EtinoCereal.

    Pentru a achiziționa sămânță de grâu din cele trei soiuri, Glosa, Sorrial și PG 102, puteți lua legătura cu reprezentanții fermei EtinoCereal la telefon: 0722.444.888


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului