• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Crescătorii de ovine se simt umiliți de conducerea ANZ. Ionică Nechifor: ”Animalele noastre sunt prin tradiție lăsate copiilor și investiții făcute cu sacrificii mari”

  Roxana Dobre -

  Replică a unui crescător de oi, președinte de asociație, pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și conducerea Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ). Ionică Nechifor, președinte al Asociației Crescătorilor de ovine, Moldoovis, și cunoscut crescător de Karakul, spune că oierii se simt umiliți de modul în care conducerea ANZ a ales să îi trateze.

  Ionică Nechifor a trimis o replică la articolul publicat de Agrointeligența-AGROINTEL.RO cu privire la decizia ministrului Adrian Oros, de a organiza o ședință cu conducerea ANZ la numai o zi după ce Asociația Forța Fermierilor a transmis șefului de la agricultură o solicitare privind organizarea unei dezbateri despre situația din sectorul zootehnie.

  ”Cunoaștem cu toții , arta dialogului este mai mult de cât o reușită în orice domeniu de activitate, cu atât mai mult în agricultură. Fără să fac referire la cunoștințele tehnice și practice a persoanelor implicate în zootehnie și nici jigniri, îmi exprim opinia, repet, este doar o opinie, ce poate fi luată în considerare(dacă se dorește). Asociațiile din sectorul zootehnic, au încercat în câteva rânduri să treacă peste diferențele și umilințele la care au fost supuse în anul 2020 de către o parte din conducătorii MADR și ANZ, însă, nu s-a dorit din partea conducătorilor! Persoanele în cauză se știu și care au pus stăpânire pe zootehnia românească, ei considerând a fi proprietate privată acest sector, au uitat că, sunt pe acele funcții pentru a sprijini fermierul român din sectorul zootehnic și nu numai”, a comentat Ionică Nechifor, care este și secretar general al Romovis.

  De asemenea, mai spune el, politicile și activitățile în desfășurare din zootehnie, animalele fermierilor , nu pot fi experimente după bunul plac al autorităților, sunt prin tradiție lăsate copiilor și investiții făcute cu sacrificii mari. ”Totuși acești oameni au încălcat cu bună știință Regulamentele europene, legi și Hotărâri de Guvern,  respectiv munca fermierului lăsată din tată în fiu. Ei bine, nu se poate si pentru a ne demonstra dreptatea, am apelat la justiție, entitate care parțial ( sunt convins că și pe fond) a dat dreptate asociațiilor oierilor prin suspendarea măsurilor abuzive impuse de conducerea ANZ și susținute de o parte din conducerea MADR”, mai arată Ionică Nechifor.

  Crescătorul de animale propune și o soluție care să ducă la un dialog normal cu MADR, așa cum au purtat oierii și în trecut. ”Prin urmare propun: pentru a avea un dialog cu MADR, avem nevoie de o nouă conducere la ANZ. Au ajuns în biroul ministrului, mai multe neadevăruri de cât realități și de aici, discrepanța Asociații – Ministru, care, în opinia mea, au consumat toată energia pe ”cai morți și mori de vânt”. Dacă dl Ministru chiar dorește să se implice în zootehnia românească, trebuie să facă o evaluare a conducerii ANZ,  să ia măsurile cuvenite ( pierzi procesul, greșești, pleci acasă) și da, suntem dispuși la dialog și la măsuri care să aducă progres, dezvoltare și bunăstare în zootehnia din România”, a mai subliniat președintele de asociație.


  Te-ar mai putea interesa

  Plafon preț lemne 2022. Prețurile stabilite pentru un metru cub de lemne de foc, peleți și brichete Corteva a achiziționat Symborg, un lider pe piața de soluții biologice, inclusiv în domeniul fixării azotului microbian Despăgubirile de secetă – după 15 noiembrie. Mesajul ministrului Daea pentru fermieri!

  Ultimele știri

  Șefa ANM – anunț de ultimă oră despre vremea în luna octombrie! Fermierii care vin la FFExpo 2022 își pot negocia cel mai bun preț la îngrășămintele CICh Năvodari! Producții dublate cu ajutorul produselor Daymsa