• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DOCUMENTUL care prelungește mandatul lui Vaida Bela la ANZ cu un salariu de 17.242 lei/lună!

    Roxana Dobre -

    Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a semnat prelungirea mandatului de director general al Agenției Naționale pentru Zootehnie ”Prof.Dr.G.K.Constantinescu” a lui Vaida Bela, cel care ocupă funcția de conducere a instituției din luna ianuarie 2020. Potrivit ordinului de ministru, obținut de Agrointeligența-AGROINTEL.RO, Vaida Bela va ocupa șefia ANZ până la data de 31 decembrie 2020 și va încasa un salariu lunar de 17.242 lei.

    ”Începând cu data de 23 iulie, Vaida Bela, director executiv adjunct în cadrul Centrului Județean Sălaj -Agenția pentru Agricultură, se detașează de la Centrul Județean Sălaj al Agenției de Plăți și Intervenție pentru agricultură la Agenția Națională pentru Zootehnie Prof.Dr.G.K. Constantinescu în vederea exercitării cu caracter temporar a funcției publice de conducere temporar vacante de director general gradul II, până la data de 31 decembrie 2020, (dar nu mai mult decât perioada în care titularul postului, domnul Iacob Lelior, are raportul de serviciu suspendat)”, se arată în ordinul emis de ministrul agriculturii, Adrian Oros.

    Potrivit sursei citate, șeful ANZ va beneficia de următoarele drepturi salariale:

    CITIȚI ȘI: Oierii îi cer ministrului Oros două demisii grele! ”S-a ajuns la abuzuri grave!”

    Decizie în ciuda plângerilor asociațiilor din zootehnie care au denunțat modul defectuos în care se condusă instituția

    Asociațiile din oierit și o parte dintre crescătorii de bovine au cerut în nenumărate rânduri demisia șefului ANZ pe care îl acuză de lipsă de transparență și încălcarea legislației naționale și europene. Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis, care ține Registrul Genealogic pentru rasa Karakul, ne-a declarat că este ”stupefiat” de indiferența cu care sunt tratate doleanțele crescătorilor de animale din partea ministerului Agriculturii.

    ”Nu am crezut să ajung să trăiesc vremurile acestea, să nu asculți asociațiile și să nu-ți dai seama că directorul este incompetent, e foarte grav. Pentru ce mai existăm ca asociații? Nu am cerut niciodată nimic pentru noi personal, ci pentru bine crescătorilor. Am ajuns la concluzia că în rândul conducerii MADR nu se înțelege fenomenul sau poate chiar el nu înțelege ameliorarea si aruncă tot felul de aberații . Vorbește de certificate false, exprimarea lui este de dorit, de parcă ar vorbi un cioban. Nu există certitificate false! Cel mult berbecilor li se schimbă crotaliile și așa nu mai corespund cu realitatea. Această chestiune nu o fac asociațiile  este în curtea fermierului, să se ducă țintit acolo și să stopeze acest fenomen. Nu cred că merităm să ni se arunce cu noroi în noi după atâta muncă”, a spus Ionică Nechifor.

    Conform informațiilor Agrointeligența-AGROINTEL.RO și asociațiile care țin registrele la bovine sunt nemulțumite de conducerea ANZ și de prevederile ordinului privind aprobarea Normelor tehnice privind organizarea și desfășurarea Montei Naturale autorizate! 

    Crescătorii de animale se organizează în această perioadă pentru a cere o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și sunt hotărâți să ”boicoteze” orice discuție sau consultare cu Ministerul Agriculturii ca semn de protesc față de modul în care au fost tratați. De precizat că în această perioadă au fost consultările pentru Planul Național Strategic (PNS), document care va elabora normele privind modul de plată a subvențiilor pe cap de animal în perioada următoare, până în 2027.  Astfel, prin neconsultarea liderilor din zootehnie toți fermierii ar putea avea de suferit pe termen lung din cauza regulilor pentru subvenții și plăți pe cap de anima decise doar de Ministerul Agriculturii.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”