• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Petre Daea cere ABROGAREA Ordinului antiincendiu: ”V-a luat foc mintea, domnule Oros?!”

    Ramona Dascălu -

    Petre Daea cere abrogarea Ordinului antiincendiu! După ce fermierii au cerut deja retragerea ordinului MADR prin care sunt obligați să angajeze firme private pentru stingerea incendiilor, iată că acum și fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, îi transmite ministrului Adrian Oros să abroge Ordinul antiincendiu, dacă încă se mai consideră în slujba fermierilor români.

    Fostul ministru al Agriculturii consideră că acțiunea de retragere a acestui ordin nu este una care să îl onoreze pe actualul ministru Adrian Oros, dar cu siguranță este utilă și necesară pentru fermierii României.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă prezintă integral mesajul postat de fostul ministru Petre Daea pe pagina sa de Facebook:

    ”V-a luat foc mintea, domnule Oros?!

    Văzând și citind Ordinul privind aprobarea normelor de prevenire si stingere a incendiilor specifice activităților sectoarelor din domeniul agricol, pe care l-ați semnat, publicat în Monitorul Oficial cu numărul 645 bis din data de 22 iulie 2020, am crezut pentru un moment că nu este adevărat, știind ce înseamnă promovarea unui act normativ, cunoscând specialiștii din minister, cu excepția noilor veniți, și nu mi-am putut închipui că în pagina Monitorului Oficial poate apărea așa ceva.

    Am stat câteva zile în cumpănă, v-am dat telefon dar in zadar, ca de obicei, nu răspundeți, am așteptat să văd reacția fermierilor, știind că ei vor „beneficia” de prevederile „valorosului” act normativ, timp în care mi-am pus următoarele întrebări:
    1. Să fie oare o deprofesionalizare atât de rapidă a specialiștilor din minister?
    2. Sa fie oare o indiferență generală, cu unele mici excepții, a fermierilor pentru reglementările ce-i privesc?

    Prin analiza atentă a celor petrecute la Ministerul Agriculturii în timpul acestor 9 luni, mi-am întărit convingerea că, indiferent de efortul oricui și de bunele intenții, pentru binele fermierilor, al agriculturii și al țării, echipa de conducere de la Ministerul Agriculturii, cu mici excepții, a făcut dovada neputinței de a conduce destinele acestui sector atât de important al României.

    Păcat si păgubos.

    Păcat, pentru că ați avut posibilitatea să vă inspirați și să beneficiați de rezultatele obținute de-a lungul vremii, dar în loc să le folosiți și chiar să le îmbunătățiți, le-ați criticat.
    Păgubos, că astăzi fermierii în loc să beneficieze de sprijin si ajutor, se văd încurcați și blocați în activitatea lor;
    – ați spus, repetând cu obstinație, că au fost comunicate producții nereale, iar astăzi Eurostat-ul prezintă România pe primul loc la exportul de cereale din Uniunea Europeana, fiind o mândrie pentru țară și merită să ne bucurăm de succesul fermierilor;
    – ați întârziat si blocat programe, ați oprit investiții, ați creat mecanisme greoaie de implementare, criticând şi doar controlând (a se vedea programul pentru tomate, programul pentru usturoi, sprijinul pentru colectarea lânii, programul de reproducție la suine, programul avicol, Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA, programele de investiții în zona montana, combaterea grindinei sau reabilitarea irigațiilor, acordarea despăgubirilor pentru seceta și lista poate continua);
    – ați schimbat conducători valoroși (numele lor se cunosc);
    – ați introdus suspiciunea la nivel de politica ministerială (a se vedea cutia de sesizări și sugestii, instalată pe culoarele ministerului), alterându-se astfel climatul de muncă în instituție.

    Toate acestea cu un singur scop, de a distrage atenția de la problemele fundamentale ale agriculturii, de a vă ascunde lipsa de viziune în actul de conducere și incapacitatea de a crea.

    Acest ordin este o dovadă în plus.
    Munca asiduă și energia transpusă în cele 104 de pagini ale “valorosului act normativ”, a solicitat mintea până la aprinderea ei, iar ca soluție pe care ați consemnat-o în anexa la ordinul publicat in Monitorul Oficial, art.91, – fermierii trebuie să „bată toaca și clopotul”, stingerii unei asemenea aberații.
    Știu că retragerea ordinului nu este onorantă pentru dumneavoastră, dar este necesară și utilă pentru fermieri.

    Dacă mai sunteți în slujba lor, abrogați-l!

    Nu minimalizez și nu exclud existența unor reglementări în domeniu.
    Dar nu așa!

    Vă doresc succes!”, este mesajul transmis de fostul ministru al Agriculturii Petre Daea.

    CITIȚI ȘI:

    Aberații în Ordinul antiincendii: Fermierii trebuie să bată toaca și clopotul în lanuri pentru a anunța focul!

    MADR recunoaște Ordinul antiincendiu! Fermierii, OBLIGAȚI să contracteze servicii PRIVATE de urgență! 


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului