• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Furt ca în filme la două ferme! Aparatele de muls și generatoarele – ținta hoților veniți cu duba!

    Angelica Lefter -

    Furt ca în filme într-o comună din România! O dubă a încărcat aparatura din două ferme și a dispărut fără urmă, ieri după-amiază, miercuri – 29 iulie. Păgubiții sunt doi crescători de vaci teleormăneni din localitatea Năsturelu.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO a aflat cum s-au petrecut faptele de la fermierul Ștefan Muscă, președintele cooperativei ”Fermierii patrioți din România”, formă de asociere în care se regăsesc și păgubiții.

    ”Acești doi fermieri sunt la mine în cooperativă ”Fermierii patrioți din România”. Aseară în jurul orei 17:00 au fost jefuiți. Măicuțele care se află lângă taberele lor de vară, pentru că în zonă este o mănăstire au spus că au văzut o dubă albă, cu un șofer mai solid, și s-au încărcat în acea mașină niște aparatură de la ferme. Ei sunt cumnați – cei de la care s-a furat, Petrică Bazavan și Marian Camber, și au acolo fermele de vară, fiecare deține câte 50 de văcuțe. Le-a dispărut la fiecare câte un generator și un aparat de muls. Deci în total două generatoare și două aparate de muls și alte aparate de curățare, ce au avut pe acolo. Paguba se ridică cu aproximație la 150.000 de lei”, ne-a declarat Ștefan Muscă.

    Fermierul Ștefan Muscă

    Hoțul știa programul de lucru din ferme

    Mai mult, crescătorul de bovine spune că cel mai probabil samsarii care vin să cumpere animale au săvârșit furtul. Polițiștii au deschis o anchetă și fac verificări pe camerele din localitate.

    ”La fermele respective, la ora 17:00 nu era nimeni. Stă doar cel care paște vacile, dar era plecat cu animalele și se întoarce de fiecare dată la ora 19:00, când vacile sunt pregătite pentru muls. Este posibil să fi fost cineva care a știut programul sau sunt samsari care umblă să cumpere viței și dacă au intrat și nu au găsit pe nimeni au furat aparatura. A venit poliția la fața locului, acum anchetează furtul, urmăresc camerele din localitate. Dimineață a venit din nou poliția la fața locului și au spus că au niște surse, iar hoții vor fi prinși. Ei după ce au furat, nu s-au mai întors pe șoseaua pe care au venit, au mers pe dig, să iasă la Ziminicea”, a mai spus reprezentantul cooperativei ”Fermierii patrioți din România”.

    Ștefan Muscă a precizat că fermierii păgubiți fac parte dintre cei care aveau oricum mulți bani de recuperat pe laptele dat către procesatori încă din luna februarie și pe care nici până în ziua de astăzi nu i-au încasat.

    ”Acești doi oameni, ca și alții, nici acum nu și-au luat banii pe laptele dat către fabrica de procesare. Problemele nu s-au rezolvat nici acum, de la începerea pandemiei. Este mai grav! Directorul de la Lactate Natura, care ar fi trebuit să le dea banii fermierilor pe lapte a făcut eforturi uriașe să mențină linia de producție, dar nu mai poate! De la 15 noiembrie dăm vacile la abator, nu mai putem să le ținem. După înscrierea în Registrul Agricol, la APIA, avem obligația să le mai ținem 6 luni, la noi atunci expiră termenul și atunci le vom duce la abator!”, a mai adăugat fermierul teleormănean, Ștefan Muscă pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    CITIȚI ȘI: Crescătorii de vaci vor să protesteze la Ministerul Agriculturii! Ștefan Muscă: ”Ne vrem banii pe lapte!”

    Campania STOP FURTURI ÎN AGRICULTURĂ! este menită să vină în sprijinul fermierilor care se confruntă cu furturi din exploatațiile agricole și chiar din gospodării. Fenomenul trebuie să fie eradicat! Dacă aveți cunoștință de cazuri de furturi, dacă sunteți și dvs. victima unor astfel de infracțiuni, vă rugăm să ne contactați pe e-mail la redactia@agrointel.ro sau telefonic la 0744.311.359 (de luni până vineri, între orele 9.00 și 18.00)


    Te-ar mai putea interesa

    MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!