• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Oierul Dan Petrescu candidează la Primăria Curtea de Argeș: ”Am șanse mari să câștig, mă știu toți!”

    Ramona Dascălu -

    Cunoscutul oier Dan Petrescu candidează pentru funcția de primar al minicipiului Curtea de Argeș! Chiar dacă până mai ieri susținea că nu vrea să intre în politică, iată că Dan Petrescu și-a schimbat părerea și a intrat în cursa pentru primăria Curtea de Argeș. În prezent președinte al Asociației Profesionale a Ciobanilor, Dan Petrescu susține că a luat această decizie deoarece a văzut că până acum nu s-a schimbat nimic în bine la nivelul municipiului Curtea de Argeș, indiferent de culoarea politică a oamenilor care s-au aflat la putere.

    ”Astăzi e o zi mare, e Schimbarea la Față și mi-am depus candidatura într-o zi ca asta pentru că vreau să schimb ceva. Știu că declarasem că nu voi intra în politică niciodată, dar faptul că nu se mișcă nimic m-a împins să fac lucrul ăsta. Candidez din partea Partidului Mișcarea Populară pentru că celelalte partide m-au chemat și mă puneau pe locul 2-3 și le-am spus că nu pot să fiu sluga nimănui. La PMP am găsit înțelegere, oamenii m-au pus pe primul loc, mă lasă să îmi fac consiliu eu, să-mi aleg consilierii, nu îmi impune partidul niciun om și asta caut acum. Eu am câțiva oameni buni din oraș, care nu au făcut parte din nicio formațiune politică, am pe lista mea și 2-3 fermieri. Sunt membru PMP de ieri. Au venit cu propunerea la mine, să mă pună pe primul loc pentru că mă știau că sunt orgolios, mă știau că sunt dintr-o bucată, știau că am negociat cu celelalte partide”, ne-a spus Dan Petrescu.

    Argeșenii vor cumpăra numai produse locale

    Dan Petrescu, președintele APC, a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că miza sa în această cursă pentru primăria Curtea de Argeș este schimbarea radicală și sprijinirea fermierilor și producătorilor din comunitatea locală.

    ”Miza mea este schimbarea totată, radicală. Vreau ca oamenii din Curtea de Argeș să-și respecte tradițiile, să-și respecte mâncarea și tot ce avem noi lăsat de la străbunicii noștri, o să mă lupt foarte mult pe tema asta. De asemenea, cei care au întreprinderi mici și mijlocii or să fie sprijiniți. Crescătorii de animale o să aibă parte de o surpriză deoarece tot ce înseamnă islaz și pășune, lăsate de izbeliște, o să fie date strict fermierilor, o să ajut fermierul să se dezvolte din punct de vedere zootehnic. Tinerii fermieri care vor să se dezvolte o să primească pășuni gratuite din partea primăriei, cu condiția să-și dezvolte pășunea și să-și crească efectivul de animale, asta e cerința mea. După 4 ani de zile, o să vedeți că fermierii din împrejurimi își vând toată marfa, iar locuitorii din Curtea de Argeș o să cumpere numai de la producători locali”, a spus acesta.

    Renunță la funcția de președinte APC numai dacă va deveni primar

    Pe perioada campaniei electorale, Dan Petrescu va rămâne în continuare președinte al Asociației Profesionale a Ciobanilor, dar în cazul în care va câștiga cursa pentru primărie, cel mai probabil va renunța la funcția de președinte APC.

    ”Pe perioada campaniei electorale, o să rămân în continuare președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor și o să mă lupt cu același entuziasm în continuare. Nu o să mă axez pe politic, o să mă axez pe om. Dacă o să câștig mandatul de primar, în ceea ce privește asociația, o să ținem o ședință la nivel național, și dacă eu nu o să mai am timp, sper ca ciobanii să aibă încredere în mine și să punem în locul meu un om competent, care poate să lupte în continuare. Dacă nu câștig mandatul de primar și o să fiu pe primul loc pe lista de consilieri, voi rămâne consilier și oricum vor avea probleme cei din conducere”, ne-a dezvăluit oierul argeșean.

    În final, Dan Petrescu a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că are șanse mari să ajungă primarul municipiului Curtea de Argeș și asta pentru că este un om foarte cunoscut în comunitatea locală.

    ”Eu cred că am șanse mari pentru că aici am crescut, aici mi-am dezvoltat afacerea, mă știu toți, cred că trei sferturi din comunitatea locală cumpără produse de la mine, știu din ce familie provin, îmi cunosc părinții și neamul, știu că nu am avut afaceri cu statul, tot ce am făcut am făcut prin truda și prin munca mea. Vreau să spun că m-a încântat foarte mult și ideea că la Consiliul Județean voi face o echipă foarte bună cu primarul de la Corbi, Virgil Baciu, care este cel mai adevărat primar din județul Argeș și care acum candidează din partea PMP la președinția Consiliului Județean Argeș”, a mai spus acesta.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte