Subvenţii APIA 2019

Ieșenii nu sunt interesați de fondurile europene pentru vița-de-vie

Deși a trecut mai mult de o lună de la deschiderea prorgramului de reconversie-restructurare viță-de-vie, doar trei ieșeni au depus proiectele pentru obținerea subvențiilor la aceste culturi.

Cei interesați de acest program finanțat de Uniunea Europeană mai pot depune cereri la sediul Direcției pentru Agricultură a Județului.

După ce sunt verificate și aprobate planurile de reconversie, proprietarii de terenuri, fie că e vorba de persoane fizice sau de societăți comerciale, pot depune dosarele la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) pentru a obține subvențiile.

În funcție de planurile de reconversie, proprietarii pot primi sprijin financiar important, sumele cifrându-se la aproape 14.000 euro. De exemplu, pentru proiectarea, defrișarea, pregătirea terenului, plantarea și instalarea tutorilor, cu vite altoite certificate, cei care dețin peste 4.000 de butași pe hectar pot obține 9.548 de euro.

Decontarea se va face în ordinea înregistrării dosarelor la APIA până la terminarea sumei.

În anul 2011 s-au acordat bani pentru plantarea viței-de-vie pe o suprafață de aproape 370 de hectare, în anii 2009 și 2010, aproximativ 240, iar în anii 2007 și 2008, în jur de 207 hectare.

Sursa: bzi.ro

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!