• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenţii APIA 2020: Obligaţiile şi drepturile fermierilor care au intrat în eşantionul de control!

  Roxana Dobre -

  Obligațiile fermierilor și ale inspectorilor care fac verificările în teren pentru campania 2020. În cadrul unui buletin informativ al Agenției de plăți și intervenție pentru agricultură (APIA) Gorj se arată că pentru verificările în teren, fermierii vor fi notificați cu maximum 14 zile înainte de control. În plus, se enumeră și ce obligații au atât inspectorii care efectuează controalele cât și agricultorii.

  Fermierii selectați la control au obligația:
  – să permită accesul inspectorilor pe terenul fermei;
  – să prezinte inspectorilor informaţii şi documente legate de obiectul controlului;
  – să delimiteze parcelele, la faţa locului, dacă pe parcelele învecinate a fost înfiinţată aceeaşi cultură.

  Dacă fermierul nu poate fi prezent la momentul controlului, acesta este obligat să împuternicească o altă persoană în baza unei declaraţii pe propria răspundere şi a unei copii de pe buletinul sau cartea de identitate, documente care vor fi anexate dosarului de control.

  Inspectorii APIA au obligatia:
  – să prezinte scopurile controlului, să facă referire la informaţiile asigurate în timpul informării fermierului cu privire la realizarea controlului (dacă fermierul a fost informat şi este prezent).
  – să solicite fermierului accesul în exploataţie pentru verificarea magaziei, verificarea platformei gunoi de grajd, verificarea utilizării apei pentru irigat, etc.
  – să solicite fermierului, acolo unde este cazul, informaţii şi documente referitoare la control.
  – să execute fotografii digitale pentru a documenta realizarea controlului.

  Fermierii vor fi notificaţi de APIA cu maximum 14 zile înainte de control. Conform prevederilor OMADR nr. 175/23.06.2020, pentru modificarea art.1 lit.c) din Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.66/2020 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a ajutoarelor naţionale tranzitorii care se aplică în agricultură, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligaţia ca în perioada 1 iulie – 15 octombrie 2020 să efectueze controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligaţii/ cerinţe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor.

  Reamintim că eșantionul de control extras din baza de date APIA conține un număr total de 56.493 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, după cum urmează:
  – pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 12.427 fermieri;
  – pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 39.988 fermieri;
  – pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic – 4.078 fermieri.

  Suprafaţa totală controlată este de 1.576.877 ha, respectiv:
  – pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 994.965 ha;
  – pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 581.912 ha.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe! Bulgaria a cerut menținerea ANT cu 2018 ca nou an de referință pentru plata subvențiilor! Ordin de ministru – ÎN VIGOARE pentru terenurile care primesc subvenții de la APIA!

  Ultimele știri

  Fermierii care fac bani din paie. Cum funcționează parteneriatul cu fabrica Clariant care le eliberează terenurile după recoltare! Mesaj ferm de la Bruxelles privind subvențiile fermierilor: Nu purtăm negocieri în secret cu statele membre! Bayer a deschis perioada de trimitere a aplicațiilor pentru Grants4Ag! Sprijin financiar pentru abordări noi în cercetarea culturilor

  Căutare în articole