• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • VALENTIN POPA – micul fermier care intră în politică pentru a schimba JOCUL GREILOR!

    Ramona Dascălu -

    Valentin Popa este, după calculele politice, un mic fermier. Nu are mii de hectare, nu lucrează teren de stat, este contrarul conceptului de ”latifundiar”. O voce puternică, însă, care a reușit ca în ultimii ani să aducă în atenția națională problemele cu care se confruntă agricultorii adevărați, cei care lucrează pământul singuri, ajutați doar de familie, și care astăzi, mai mult ca niciodată, se simt ai nimănui! Mânat în luptă de dorința de a schimba lucrurile, fermierul Valentin Popa din Sohatu, județul Călărași, candidează, în premieră, pentru o funcție de membru în Consiliul Județean. O funcție pentru care micul agricultor are nevoie de susținerea fermierilor călărășeni!

    Problemele tot mai mari și mai multe cu care se confruntă fermierii români l-au determinat pe Valentin Popa, care lucrează 170 de hectare de teren agricol în județul Călărași, să candideze pentru funcția de consilier județean. Prin această candidatură spune că nu își atinge niciun obiectiv personal, ci doar urmărește să schimbe ceva în județul Călărași, mai ales în mentalitatea instituțiilor cu care au de-a face agricultorii.

    ”Candidez pentru funcția de consilier județean la Consiliul Județean Călărași, din partea USR. Nu am candidat niciodată în viața mea până acum, nu am mai făcut politică. Deci, eu nu candidez pentru mine, nu mă interesează asta, cum nu m-a interesat până la 42 de ani lucrul ăsta nu m-ar fi interesat nici de acum încolo, dar având în vedere că noi fermierii ne lovim de atâtea probleme, fie că e vorba de diverse autorizații, fie că este vorba de o aprobare, lucrurile astea m-au făcut să candidez, nu salariul, că nici nu știu ce salariu este și nici nu mă interesează. Vreau să aflu punctual care sunt problemele din fiecare localitate și să le expun în Consiliul Județean ca să se facă ceva pentru fermieri, pentru toţi oamenii”, a declarat Valentin Popa, fermier din comuna Sohatu Călărași pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    A decis că este timpul să nu mai stea pe margine ci să se implice în viața comunității locale

    Valentin Popa spune că inițial nu avea niciun gând să candideze pentru un loc în Consiliul Județean, însă la îndemnul partidului și știind că va avea un partener de nădejde în prietenul și fermierul Iulian Răducan, care candidează din partea USR pentru funcția de primar al comunei Sohatu, s-a hotărât să facă acest pas important.

    ”Eu inițial am vrut să susțin un candidat din partea PNL, dar nu ca membru de partid, ci așa ca om simplu, dar când am văzut ce vrea să facă și ce interese are, am spus că nu este de mine. Abia după acest episod am mers la USR împreună cu fermierul și prietenul meu Iulian Răducanu, care candidează pentru funcția de primar la comuna Sohatu, la îndemnul meu. Eu am fost doar să-l susțin pe el și să merg la Consiliul Local, dar cei din partid mi-au propus să merg și la Consiliul Județean și am acceptat pentru că m-am gândit că dacă el iese la primărie și eu la Consiliul Județean putem colabora și ajuta și mai mult localitatea, și eu mizez cel mai mult pe proiecte europene. Dar oricum, eu aș vrea să colaborez cu toți primarii din județ, nu numai cu Iulian Răducanu. Toate nedreptățile care se întâmplă la noi în țară ne determină pe noi fermierii să candidăm. Dacă sunt consilier județean eu trebuie să-i spun omului pe care îl întâlnesc pe drum ”Să trăiți” pentru că pe mine mă plătește acel om, iar eu trebuie să-l ajut pe el, din funcția pe care o am, să vadă localitatea așa cum își dorește. Noi în țara asta ne batem cu morile de vânt și lucrul ăsta ne-a adus în situația asta de a ne depune candidaturi pe la instituții ca să nu mai stăm la mâna lor. Eu știu că pe mulți îi deranjează că noi candidăm, dar eu am încredere în oamenii sinceri de la țară că vor vota cu sufletul și noi vom ajunge acolo unde trebuie și nu o să-i dezamăgim”, a dezvăluit fermierul.

    Îl lasă pe fiul său să se ocupe de ferma familiei

    Atunci când a luat decizia de a candida pentru această funcție, s-a gândit și la ce o să se întâmple cu ferma sa și la faptul că trebuie să facă unele sacrificii. Astfel, în cazul în care partidul din care face parte va câștiga alegerile, este hotărât să-l lase pe fiul său să se ocupe de ferma familiei.

    ”Când am luat această hotărâre de a candida m-am gândit și la ce o să se întâmple cu explotația mea, dar eu am un băiat care a terminat Liceul Agricol și o să ducă el mai departe tot ce am început eu în fermă. Vreau să arăt că dacă vrei se poate, acesta este sloganul meu: ”Dacă vrei, se poate!”. Eu sper să se termine cu toate golăniile din țară”, este speranța fermierului.

    În calitate de consilier județean vrea să ajute fermierii să acceseze fonduri europene

    Valentin Popa are planuri mari în cazul în care va ajunge în Consiliul Județean Călărași. El este hotârât să-i ajute pe toți cei care vor să acceseze proiecte pe fonduri europene, iar în acest sens susține că va merge din localitate în localitate pentru a-i îndemna pe cei din Consiliile Locale să organizeze ședințe pe această temă, ședințe în cadrul cărora să fie prezenți și specialiști care să ghideze oamenii și de ce nu, cei interesați pot apela și direct la el.

    ”Dacă o să ies consilier județean, o să merg la fiecare primărie din județ să asist și eu la o ședință de Consiliu Local, să văd dacă acei consilieri locali sunt prezenți, să iau pulsul oamenilor, să văd problemele cu care se confruntă. De asemenea, am de gând să le aduc la cunoștința celor din Consiliul Local să facă cel puțin la un interval de trei luni de zile o ședință cu cei care vor să acceseze proiecte europene, la care să fie prezent și un consultant pe fonduri europene care să le spună cum pot pot accesa un proiect, care sunt pașii care trebuie urmați și așa mai departe. Tot din Consiliile Locale o să aflăm noi, cei din Consiliul Județean, care sunt cu adevărat problemele la sat. Eu asta vreau să fac, să ajut toate localitățile din județul Călărași. Vreau ca atâta timp cât noi românii putem să mai accesăm proiecte europene să ne folosim de acest lucru și să le acceseze cât mai mulți. Am trecut printr-un proiect european, știu ce documente sunt necesare, știu care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi și eu o să-i ajut cu ce pot și ce știu pe toți cei care o să apeleze la mine”, a spus fermierul din Călărași.

    Va face cunoscute problemele cu care se confruntă fermierii din județ

    Fermierul susține că vrea să devină un sprijin pentru toți agricultorii din județ, fiind dispus să preia problemele fermierilor și să meargă pentru rezolvarea lor chiar și până la ministerul Agriculturii.

    ”În campanie, vreau să merg în fiecare localitate și să stau de vorbă cu oamenii, să aflu problemele lor ca să putem să-i ajutăm. Nu știu dacă am avut până acum în județul Călărași un consilier județean care să fie fermier și să se zbată pentru agricultori. Vreau ca prin intermediul meu, fermierii să poată să ia legătura și cu Prefectura, și cu Direcțiile Agricole și chiar și cu ministerul Agriculturii pentru că la momentul actual nu-i bagă nimeni în seamă mai ales pe fermierii foarte mici. Pentru mine toți fermierii sunt importanți, și cei care au un hectar sau 30 de arii de seră și cei care au 1000 de hectare, toți sunt importanți. La ora actuală, nimeni nu-i întreabă care sunt necazurile cu care ei se confruntă. Eu vreau să fiu acolo pentru ei, să fiu un sprijin, să știe că mă pot suna oricând, la orice oră indiferent de problema cu care se confruntă, să se bazeze pe mine că voi fi lângă ei și că voi ajunge cu problemele lor până la ministerul Agriculturii. O să merg inclusiv în piețe, și acum în campanie și după aceea, să stau de vorbă cu producătorii români și să aflu care sunt problemele lor de zi cu zi”, a explicat Valentin Popa.

    Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie. Pentru a reuși să schimbe ceva în bine pentru agricultura românescă, Valentin Popa are nevoie de votul fiecărui fermier din județul Călărași. Agrointeligența – AGROINTEL.RO susține demersul călărășeanului și vă vom ține la curent cu activitățile de campanie pe care Valentin Popa le va susține în perioada următoare!


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”