Erbicidarea rapiței toamna: 3 erbicide ce se pot aplica pentru un start perfect al culturii!
agrointeligenta.ro -Semănatul culturii de rapiță începe devreme în luna august, astfel rapița are o perioadă mai lungă în care este supusă atacului diferitor specii de organisme nocive. Specialiștii ADAMA recomandă fermierilor să aibă o atenție sporită pentru această cultură încă de la început. Aplicarea tratamentelor erbicide încă din toamnă prezintă următoarele avantaje:
- Erbicidarea în preemergență permite un start perfect pentru plantele de cultură.
- Studiile au arătat că în 90% din cazuri, erbicidarea în preemergență generează un spor de producție de 16% comparativ cu erbicidarea în postemergență.
- De asemenea, 70% din potențialul de producție al rapiței este determinat de stadiul plantelor la intrarea în iarnă.
- Erbicidele reziduale împiedică germinația și răsărirea buruienilor.
- Buruienile sunt controlate mai ușor în fazele inițiale de creștere.
- Randamentul de absorbție a apei și a elementelor nutritive pentru plantele de cultură este crescut în lipsa buruienilor.
- Riscul de apariție a fenomenelor de fitotoxicitate este mai redus în preemegență.
- Precipitațiile apărute după tratament îmbunătățesc și prelungesc activitatea erbicidului.
CITIȚI ȘI: GHIDUL CULTURILOR DE TOAMNĂ – DOCUMENT PDF
”Cultura de rapiță este specialitatea noastră. Portofoliul complet de produse ne permite să fim alături de fermieri pe parcursul întregii perioade de vegetație. Cultura de rapiță răspunde foarte bine la tehnologiile avansate, astfel tratamentele aplicate la timp cresc semnificativ producțiile și generează profit”, arată specialiștii ADAMA.
Din portofoliul companiei, în funcție de stadiul culturii de rapiță, fermierii pot face erbicidarea rapiției în toamnă cu erbicidele Kalif 480 EC, Sultan – cu cele două variante Sultan Complet și Sultan Top, și cu Agil 100 EC.